Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 19, 2014

ADN artificial – Acum este posibil

Publicat pe 19 mai 2014 at 5:30am

Savantii au reusit sa creeze in laborator primele componente de ADN artificial. Acestia au lucrat la proiect nu mai putin de 15 ani.

Cercetatorii au creat o celula vie ce contine doua componente de ADN. O asemenea reusita aduce omenirea mai aproape de celule capabile sa produca singure medicamente.

Potrivit Gizmodo, viitorul ne poate rezerva chiar si forme de viata care nu seamana cu nimic de pe planeta noastra.

Coordonatorul studiului, Floyd Romesberg, sustine ca celula respectiva stocheaza o cantitate mare de informatii genetice.

Expertul spune ca este pentru prima data cand ADN-ul sintetic e prezent alaturi…

Cum putem sa traim mai mult?

Publicat pe 19 mai 2014 at 5:15am

De multa vreme oamenii viseaza la descoperirea unor cai care sa ii ajute sa traiasca mai mult. Numeroase cercetari au sugerat diverse solutii pana acum, insa singurele care au functionat au fost cele medicale.

Vaccinurile si, in general, toate progresele inregistrate in medicina, plus imbunatatirea conditiilor de viata datorita tehnologiei indeosebi, au dus la cresterea sperantei de viata cu mai mult de 50% in ultimul secol, de la 50 de ani la 88, in medie.

Expertii spun ca numai ca o viata mai lunga nu inseamna si o viata mai…

Retete low-carb: Salata cu somon afumat si dressing de iaurt

Publicat pe 19 mai 2014 at 5:15am

Pentru aceia dintre voi care sunteti in cautare de retete low-carb, astazi va propunem o reteta delicioasa care are grija de silueta: Salata cu somon afumat si dressing de iaurt.

Ingrediente

Ingrediente pentru o portie:

100g somon afumat 3 rosii cherry 30g cascaval cu chimen 3 foi de salata verde 1 iaurt gras natural 1/2 lamaie 1 lingurita ulei de struguri sare, piper colorat, oregano si marar Mod de preparare Se face dressingul din iaurt amestecat cu lingurita de ulei, zeama de lamaie, sare si piper, oregano si marar dupa gust. Salata, rosiile, somonul si…

In ce situatie creste riscul de accident vascular cerebral?

Publicat pe 19 mai 2014 at 5:00am

Persoanele care au o valoare a tensiunii arteriale usor crescuta peste limita normala sunt expuse riscului de a face un accident vascular cerebral, chiar daca nu sunt considerati hipertensivi.

Cei care au o tensiune arteriala ce depaseste putin limita de 120/80 mmHG sunt expusi unui risc cu 66% mai mare de a face un accident vascular cerebral.

Potrivit unui articol publicat in revista „Neurology”, oamenii de stiinta au analizat informatiile referitoare la 760.000 de oameni.

Ei aveau o problema cunoscuta drept prehipertensiune. Aceasta nu depaseste cu mult valoarea de 120/80 mmHg,…