Depistarea bolilor de inima cu un test de sange0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de inima, depistare, test de sange

Un test de sange elaborat de cercetatorii americani ar putea sa arate oamenilor daca sunt in pericol iminent de a face un atac de cord.

Testul de sange a fost creat de cercetatorii de la institutul de specialitate Scripps Research Institute din California, SUA.

Depistare boli de inima

Depistare boli de inima

Acest test reprezinta de fapt, o „biopsie fluida„, care ar putea indica daca o persoana are un risc crescut de a face infarct miocardic.

Expertii spun ca prin intermediul acestui test se poate detecta un anumit biomarker din sangele pacientului, acesta indicand acest risc cardiac iminent.

Specialistii spera ca testul lor sa poata fi folosit in curand la pacientii care sunt pe cale de a avea probleme cardiace si au unele simptome care arata ca au asemenea probleme.

Expertii au analizat cu atentie celulele endoteliale care se gasesc in sangele oamenilor sanatosi. Acestea sunt strans legate de aparitia unui infarct miocardic atunci cand se gasesc in fluxul sanguin.

Specialistul Peter Kuhn spera ca testul sa fie folosit in cazul pacientilor cu simptome care indica probleme cardiovasculare.

Toate detaliile testului sunt publicate intr-un articol aparut in revista „Physical Biology„.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Depistarea bolilor de inima cu un test de sange

Lasă un răspuns