In ce situatie creste riscul de accident vascular cerebral?0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, china, medici, risc, situatie, tensiune

Persoanele care au o valoare a tensiunii arteriale usor crescuta peste limita normala sunt expuse riscului de a face un accident vascular cerebral, chiar daca nu sunt considerati hipertensivi.

Cei care au o tensiune arteriala ce depaseste putin limita de 120/80 mmHG sunt expusi unui risc cu 66% mai mare de a face un accident vascular cerebral.

Risc AVC

Risc AVC

Potrivit unui articol publicat in revista „Neurology”, oamenii de stiinta au analizat informatiile referitoare la 760.000 de oameni.

Ei aveau o problema cunoscuta drept prehipertensiune. Aceasta nu depaseste cu mult valoarea de 120/80 mmHg, insa nu este atat de mare incat sa poata fi considerata hipertensiune (adica 140/90 mmHg).

Expertii sunt de parere ca circa 20% dintre cazurile de accidente vasculare cerebrale aparute la persoanele studiate de experti au implicat pacienti cu prehipertensiune.

Riscul este la fel de mare chiar daca sunt exclusi factori precum nivelul mare al colesterolului, diabetul sau fumatul.

Persoanele care au o tensiune de peste 130/85 mmHg prezinta un risc cu 95% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral, in comparatie cu persoanele la care se inregistreaza o valoare normala.

De pilda, prehipertensivii cu valori mai mici de 130/85 mHG se confrunta cu un risc mai mare cu 44% fata de cei care nu au probleme cu tensiunea.

Cum se poate actiona in acest caz?

Expertul Dingli Xu, de la o universitate din orasul Guangzhou, China, afirma ca un tratament corespunzator aplicat acestei categorii de pacienti poate avea un efect major in evitarea problemelor.

El spune ca printre factorii de risc ai tensiunii arteriale se numara consumul de sare, obezitatea, stilul de viata sedentar, antecedentele din familie si varsta inaintata.

In cazul celor care au prehipertensiune, nu se recomanda administrarea de medicamente, insa exercitiile fizice si alimentatia se pot dovedi eficiente in aceasta privinta.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

In ce situatie creste riscul de accident vascular cerebral?

Lasă un răspuns