Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 9, 2013

Sarurile minerale din alimentatie

Publicat pe 09 nov. 2013 at 12:00pm

Macromineralele (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor) sunt substante esentiale cu multiple functii in organism si reprezinta 4-5% din greutatea corporala.

Cantitati recomandate

Cantitatea de clorura de sodiu recomandata intr-o alimentatie rationala este de 4 g/zi, desi, de regula, se consuma mai mult.

Deficitul de calciu si magneziu este raspunzator de aparitia rahitismului la copii si, in buna masura, a osteomalaciei si osteoporozei la adulti. Necesarul de calciu alimentar, la adult, este de 1000-1500 mg.

Deficitul de magneziu si potasiu poate fi incriminat in producerea aritmiilor. Necesarul zilnic de magneziu la adult…

Care sunt alimente bogate in fier?

Publicat pe 09 nov. 2013 at 11:58am

Daca vreti sa aveti un corp care trebuie sa functioneze in mod corect, trebuie sa stiti ca organismul uman are nevoie de un aport crescut de fier in fiecare zi. Alimentatia are un rol principal in acest sens.

In plus, fierul ajuta la formarea hemoglobinei, contribuie la calitatea sangelui, este utilizat in:

construirea oaselor, dezvoltarea creierului, a musculaturii si are functie de oxigenare a organismului.

Daca vreti sa va asigurati ca ii dati corpului tot ce are nevoie, trebuie sa consumati alimente bogate in fier. Iata o lista cu alimente bogate in fier,…

Atentie la complicatiile alcoolismului

Publicat pe 09 nov. 2013 at 5:00am

Consecintele medicale ale uzului de etanol reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica. Alcoolismul reprezinta a 4-a cauza de mortalitate la adultii cu varste situate între 25-65 de ani, din mediul urban.

Alcoolul are efecte directe deosebit de importante asupra diferitelor organe si tesuturi. La consumatorii cronici de etanol apar importante modificari fiziologice si morfologice ce se manifesta printr-un raspuns anormal la etanol, medicamente, toxine si chiar la nutrientii obisnuiti. Aproape toate tesuturile si organele sunt vulnerabile la efectele etanolului. Aproape toate consecintele medicale ale uzului de etanol sunt reversibile odata cu abstinenta.