Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 7, 2013

20 de trucuri de slabit care chiar functioneaza

Publicat pe 07 nov. 2013 at 12:00pm

Chiar daca cei mai multi specialisti sunt de acord ca atunci cand vine vorba despre slabit cea mai eficienta este o metoda personalizata, exista cateva reguli universal valabile care nu dau gres.

Bea apa

Avem tendinta uneori sa confundam setea cu foamea, de aceea sfarsim prin a consuma prea multe calorii, cand tot ce avem nevoie de fapt e un pahar cu apa.

Ai grija la gustarile pe care le iei seara

Rontaitul in fata televizorului este unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu poti sa te tii departe de frigider…

Digestia si absorbtia glucidelor

Publicat pe 07 nov. 2013 at 11:59am
Glucidele in alimentatie

Intr-o alimentatie obisnuita, glucidele reprezinta principala sursa de calorii. Sursa majora de glucide este amidonul vegetal, amilopectina, care are o molecula ramificata de monomeri de glucoza si o greutate moleculara mai mare de 10 la puterea a-6-a.

Zaharoza si lactoza sunt principalele dizaharide alimentare, iar glucoza si fructoza principalele monozaharide.

Celuloza nu poate fi hidrolizata în tractul digestiv al omului. Prezenta ei este necesara deoarece stimuleaza peristaltismul intestinal (miscarile sinuoase ale intestinului). Deoarece singura forma absorbita este cea de monozaharid, este necesar ca în procesul de digestie polizaharidele si dizaharidele sa fie hidrolizate la monozaharide.

Digestia…

Cum ne hidratam organismul?

Publicat pe 07 nov. 2013 at 5:00am

Lichidele sunt foarte importante pentru o dieta sanatoasa peste zi, dar si in derularea tuturor reactiilor metabolice din organism. Hidratarea celulara este esentiala ca reactiile energetice sa poata sa se desfasoare in conditii normale.

De ce trebuie sa ne hidratam?

Consumul de lichide este fundamental in eliminarea toxinelor din organism, atat pe cale digestiva, cat si pe cale urinara. Apa este cel mai bun detoxifiant pentru organism. Nu putem avea un tranzit intestinal normal fara o hidratare corespunzatoare.

Medicii sustin ca pentru corpul uman, constipatia este frecvent…