Atentie la viteza cu care mananci!0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, calorii, masa, minut, obezi, obezitate, studiu

Potrivit datelor rezultate in urma efectuarii unui studiu la Swiss National Science Foundation, viteza cu care oamenii mananca joaca un rol important in dezvoltarea obezitatii.

Viteza cu care mancam

Viteza cu care mancam

Cercetarea indica faptul ca indivizii obezi au nevoie de mai putin timp pentru a se simti „impliniti” din punct de vedere culinar, comparativ cu cei de greutate normala.

Cu toate acestea, obezii consuma mai multe calorii in timpul mesei. Astfel, expertii au constatat ca incepand cu 1980, rata obezitatii la nivel global s-a dublat si expertii in sanatate publica au incercat sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema stringenta.

Eforturile medicilor par insa sortite esecului. De pilda, specialistii de la Spitalul Universitar din Basel, indrumati de cercetatorul Christoph Beglinger, au comparat senzatia de a fi satul atat in cazul obezilor, cat si celor de greutate normala si au descoperit ca primii mananca mult mai repede decat ceilalti.

Totusi, specialistii afirma ca in aceste intervale de timp, persoanele obeze consuma mai multe calorii decat de obicei, pana la 140 kcal.

Viteza cu care mananci influenteaza greutatea ta!

Din punct de vedere statistic, obezii consuma in jur de 85 kcal pe minut, in timp ce oamenii cu greutate normala consuma numai 50 kcal.

Nutritionistii spun ca viteza cu care luam masa are importanta in evolutia obezitatii. „Chiar si consumul unui exces de 100 kcal pe zi peste cel recomandat poate duce la luarea in greutate. Tocmai de aceea, viteza cu care mancam poate fi un factor in dezvoltarea obezitatii”, explica echipa de specialisti.

Studiul complet a aparut in cea mai noua editie a revistei medicale Physiology & Behavior, precizeaza softpedia.com.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atentie la viteza cu care mananci!

Lasă un răspuns