Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 18, 2013

Suferiti de gastrita? Iata cum puteti scapa de durerile chinuitoare

Publicat pe 18 mart. 2013 at 7:00am

Gastrita este, prin definitie, o conditie medicala in care mucoasa gastrica este fie inflamata, fie afectata de procese metaplazice, alergice sau degenerative. Sunt mai multe tipuri de gastrita (bolile au diferite cauze, dar actioneaza la fel si au aproximativ aceleasi simptome), dintre care cele mai comune forme sunt

gastritele etanolice – cauzate de abuzul de bauturi alcoolice, cazurile cronice si gastritele acute. Ce declanseaza gastrita?

Tratamentul gastritei implica, in primul rand, eliminarea cauzei din care a degenerat boala. Asta inseamna, in functie de caz, eliminarea alcoolului din „dieta”, reducerea cantitatii de cafea si a sucurilor din gama Cola, oprirea analgezicelor etc….

Laringita – Efectele laringitei si tratamentul acesteia

Publicat pe 18 mart. 2013 at 7:00am

Laringita este o inflamatie a corzilor vocale care tin de laringe, iar aparitia ei, frecventa cu precadere in perioada octombrie-martie are diferite cauze. Exista doua tipuri de laringita:

a) acuta, in timpul careia simptomele se prezinta intr-o maniera destul de agresiva, dar care dispare dupa cateva zile de tratament;

b) cronica. In cadrul acestei forme, simptomele specifice nu dispar nici macar dupa 3 saptamani. De regula, forma cronica apare mai putin la femei si mai mult la barbati, indeosebi la fumatorii trecuti de 45-50 de ani.

Laringita – Cauze si simptome

Cele mai comune cauze ale laringitei sunt:

fumatul asociat cu…

Constipatia la copii

Publicat pe 18 mart. 2013 at 5:24am

Constipaţia poate fi ocazională sau cronică. In acest din urmă caz este preferabil să consultaţi un medic, pentru a vă asigura că, de fapt, copilul con- stipat nu suferă de nicio altă boală.

Constipaţia este un defect sau o întârziere în evacuarea feca­lelor; însă tranzitul intestinal este foarte variabil de la un copil la altul. Definiţia constipaţiei este, deci, subiectivă, de vreme ce nu există criterii pentru stabilirea ei, iar utili­zarea cuvântului „constipaţie“ este, din această cauză, adeseori abuzivă.

In general, copilul este constipat dacă nu eli­mină fecalele în fiecare zi, înainte de a împlini 1 an, mai puţin de o…