Dusul bucal, o alternativa moderna pentru ingrijirea danturii0 Comments

Publicat in:
Etichete: ce este, cum se face, definitie, dus bucal, igiena orala, recomandari, stomatologie

Ce este dușul bucal și cui poate fi recomandat?

Dusul bucal

Dusul bucal

Dușul bucal a debutat prin anii ’60 și a fost studiat prin numeroase teste clinice. El presupune efectuarea unei igiene mult mai profunde a danturii cu ajutorul unui mic aparat care furnizează un jet de apă sub presiune asupra dinților și gingiilor.

Pacienții care folosesc dușul bucal au constatat

  • o reducerea a sângerărilor,
  • o reducere a gingivitei, dar și
  • o reducere a tartrului dentar.

S-au observat îmbunătățiri ale aspectului și sănătății dentare atât la persoanele cu parodontoză sau cu aparate ortodontice, cât și la persoanele cu diabet zaharat, implanturi, coroane și punți și la cei care nu pot folosi ața dentară.

Deasemenea, este recomandat persoanelor care suferă de paradontoze sau poartă aparate ortodontice.

Ce efecte are folosirea dușului bucal?

Dușul bucal ajută la eliminarea bacteriilor subgingivale și a altor resturi, precum și la stimularea țesutului gingival.

Efectele dușului bucal diferă de cele ale periuței sau ale aței dentare, a căror eficiență este, în general, măsurată prin înlăturarea plăcii dentare supragingivale. El asigură o igienă bucală mult mai bună decăt o simplă clătire cu apă de gură.

Cercetările asupra acestor mici aparate antimicrobiene au arătat că dușul bucal poate fi folosit doar cu apă simplă și este probabil ca eficiența acestuia să fie legată mai degrabă de mecanismul de acţiune decât de tipul de agent folosit. Dacă în locul apei se folosește un agent antimicrobian, probabil ca eficacitatea dușului bucal ar fi mult mai bună.

De ce recomandați dușul bucal ca alternativă a metodelor clasice de igienă orală?

În zilele noastre, oamenii sunt mult mai conștienți de importanța folosirii ustensilelor specializate pentru igienă orală. Din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit periuța de dinți pentru ingrijirea danturii.

Mijloacele folosite pentru igiena orală au avansat foarte mult. Mă refer, aici, la diversele formule folosite pentru fabricarea pastelor de dinți, a apei de gură sau a altor produse de ingrijire a dinților folosite cu scopul de a păstra sănătatea și strălucirea dinților.

Trebuie știut că dușul bucal nu este un moft. Cu ajutorul lui putem să ne îngrijim dantura mult mai bine și mai eficient și să păstrăm sănătatea dinților mult mai bine. Acest mic aparat nu este greu de utilizat și nu există riscul de a provoca dureri.

Interviu cu d-na Greta Smărăndoiu – medic stomatolog în cadrul clinicii Dentson Clinic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dusul bucal, o alternativa moderna pentru ingrijirea danturii

Lasă un răspuns