Laringita – Efectele laringitei si tratamentul acesteia0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze laringita, cauzele laringitei, laringita, preventie, simptome, simptome laringita, tratament laringita

Laringita este o inflamatie a corzilor vocale care tin de laringe, iar aparitia ei, frecventa cu precadere in perioada octombrie-martie are diferite cauze. Exista doua tipuri de laringita:

a) acuta, in timpul careia simptomele se prezinta intr-o maniera destul de agresiva, dar care dispare dupa cateva zile de tratament;

b) cronica. In cadrul acestei forme, simptomele specifice nu dispar nici macar dupa 3 saptamani. De regula, forma cronica apare mai putin la femei si mai mult la barbati, indeosebi la fumatorii trecuti de 45-50 de ani.

Laringita

Laringita

Laringita – Cauze si simptome

Cele mai comune cauze ale laringitei sunt:

  • fumatul asociat cu vorbirea indelungata. Formele de laringita in acest caz sunt mai usoare si constau intr-o raguseala;
  • virozele specifice iernii si infectiile tractului superior;
  • inflamatia sinusurilor;
  • refluxul gastro-esofagian;

De asemenea, aceasta boala mai poate avea caracter infectios, fiind rezultatul unei infectii cu diferiti virusi.

Simptomele laringitei

Simptomele laringitei sunt destul de simplu de detectat: ele constau din raguseala si modificarea vocii, in aparitia tusei si in dificultati la inghitire. Totodata, alte simptome asociate cu aceasta afectiune mai sunt senzatia de uscat si de usturime de-a lungul gatului, dureri in gat si in piept (in zona superioara, nu in epigastru).

Laringita – Tratament si preventie

Tratamentul laringitei depinde mult de cauza ce a determinat inflamatia corzilor vocale. Daca, de exemplu, laringita a fost cauzata de o viroza respiratorie, atunci tratamentul e similar cu cel al unei raceli, cu mentiunea ca bolnavii trebuie sa bea cat mai multe lichide si sa vorbeasca cat mai putin.

Totusi, in cazul in care inflamatia laringelui si a corzilor vocale atasate a fost determinata de refluxul gastro-esofagian, atunci trebuie mai intai tratate cauzele refluxului, tocmai pentru a impiedica  recurenta acestei afectiuni pe viitor. Este o cauza comuna care trebuie neaparat tratata, in caz contrar existand riscul ca afectiunea sa devina cronica.

In momentul in care boala devine cronica, exista mari sanse ca laringele sa fie ulcerat din cauza acidului din refluxul gastric, lucru care la randu-i, creste sansele ca vocea sa fie afectata permanent si ireversibil.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Laringita – Efectele laringitei si tratamentul acesteia

Lasă un răspuns