Disponibilitate – pilula pentru contraceptia de urgenta0 Comments

Publicat in:
Etichete: contraceptia, contraceptia de urgenta, contraceptie de urgenta, metode contraceptive, metode de contraceptie, pilula de a doua zi

Pentru eficacitatea contraceptiei de urgenta si pentru prevenirea sarcinilor nedorite, este important ca toate femeile sa cunoasca optiunile pe care le au si modul in care pot obtine acest tip de contraceptie.

Multe dintre femei presupun ca este prea tarziu pentru a aplica vreo forma de contraceptie dupa contactul sexual, desi contraceptia de urgenta poate fi eficienta pana la 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Contraceptie de urgenta – FARMACIILE

In unele tari, contraceptivele sunt vandute la farmacie, fara a fi nevoie sa se prezinte o reteta. Principalul avantaj al acestei reglementari este faptul ca se permite imbunatatirea accesului la contraceptia de urgenta. Un aspect negativ ar putea fi dat de costurile aplicarii metodei, care ar putea conditiona anumite femei.

In plus, o farmacie nu este intotdeauna locul cel mai potrivit pentru discutarea consecintelor unui eventual esec al contraceptiei de urgenta sau al masurilor ulterioare ce ar trebui aplicate.

Consilierea in legatura cu contraceptia de urgenta si sfaturi legate de aceasta pot fi date de clinicile de planificare familiala sau de medicii specialist in obstetrica-ginecologie.

In Romania, pilula pentru contraceptia de urgenta poate fi cumparata de la farmacie, fara reteta. Farmacistul trebuie sa ii prezinte femeii posibilele efecte secundare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Disponibilitate – pilula pentru contraceptia de urgenta

Lasă un răspuns