Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice0 Comments

Publicat in:
Etichete: ciroza, insuficienta hepatica cronica, tratamentul insuficientei Hepatice Cronice

Tratamentul insuficientei hepatice cronice. Desi vindecarea bolii (ciroza) care duce la instalarea insuficientei hepatice cronice nu este posibila, deseori se pot institui masuri simple de tratament care amelioreaza simptomatologia bolii. La unii pacienti care continua sa se deterioreze, in ciuda acestor masuri, transplantul de ficat poate oferi o sansa.

Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice – Tratamentul retentiei de lichid

Ascita si edemele sunt tratate, in general, prin restrictia cantitatii de sodiu (sare) din regimul alimentar si cu medicamente ce favorizeaza eliminarea unor cantitati mari de urina (diuretice).

Daca aceste masuri nu dau rezultate, ceea ce se intampla intr-un numar mic de cazuri, lichidul de ascita poate fi drenat folosind o procedure simpla, numita paracenteza. Sub anestezie locala, se introduce un ac sau o canula prin peretele abdominal in cavitatea abdominala, iar lichidul este extras cu ajutorul unei seringi sau folosind drenajul continuu.

Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice – Encefalopatia hepatica

Encefalopatia hepatica poate fi controlata frecvent folosind masuri simple. Tulburarea poate fi declansata de administrarea unor medicamente cum ar fi antialgicele, de infectii sau de tulburari in functiile organismului, cum se intampla in constipatie si deshidratare (posibil sa apara in urma administrarii diureticelor). Evitarea acestor probleme este, de aceea, foarte importanta, prin eliminarea factorilor cauzali si tratamentul atent al acestora, daca s-au instalat.

Insuficienta hepatica si laxativele

Pentru a favoriza peristaltismul intestinal, medicii pot prescrie laxative, care modifica insa echilibrul florei din colon. Laxativele grabesc trecere fecalelor prin intestin si reduc absorbtia in fluxul sanguin a produsilor azotati toxici, care sunt fabricati de bacteriile ce se gasesc in mod normal la nivelul intestinului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul Insuficientei Hepatice Cronice

Lasă un răspuns