Exercitiile pentru planseul pelvin0 Comments

Publicat in:
Etichete: exercitii pentru planseul pelvin, exercitiile kegel, incontinenta

Intarirea musculaturii planseului pelvin prin practicarea exercitiilor fizice regulate (Kegel) poate fi foarte eficienta in tratamentul si prevenirea incontinentei urinare. Incontinenta de stres, in special, raspunde bine la exercitiile Kegel.

Exercitiile Kegel pot fi practicate in pozitia sezand, stand sau culcat. De obicei, se recomanda ca aceste exercitii sa fie practicate pe cat de des posibil si cel putin de opt-zece ori pe zi.

Identificarea musculaturii

Musculatura planseului pelvin este reprezentata de acei muschi ce sunt folositi daca ar trebui sa oprim brusc urinatul, in timpul procesului de mictiune. Atunci cand acestia sunt in tensiune, apare o senzatie de ingustare in jurul uretrei si rectului.

Aproximativ o treime dintre femei incep prin a contracta alti muschi. De aceea este de ajutor ca la inceput sa se faca exercitiile sub supraveghere medicala, pentru ca tehnica sa fie insusita corect.

Intarirea musculaturii

Muschii planseului pelvin pot fi intariti prin efectuarea urmatoarelor exercitii:

  • Contractarea muschilor planseului pelvin si mentinerea contractiei pe o perioada de cel putin 10 secunde;
  • Muschii ar trebui relaxati apoi lent;
  • Aceasta manevra se repeta de 5-10 ori, cat mai frecvent posibil.

De obicei, dureaza de la sase la 12 saptamani pentru ca femeile sa observe o imbunatatire in ceea ce priveste pierderile de urina.

Exercitiile pentru planseul pelvisului pot fi efectuate oricand, chiar si in momentele de relaxare, acasa. Pentru a fi eficiente ele ar trebui practicate de cateva ori pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Exercitiile pentru planseul pelvin

Lasă un răspuns