Tratamente impotriva caderii parului0 Comments

Publicat in:


>STOPAŢI CĂDEREA PARULUI cu remedii din plante
Unul dintre cei mai aprigi duşmani ai frumuseţii, de care se tem deopotrivă atît femeile, cît şi bărbaţii, este, fără îndoială, alopecia. Adoptarea unui regim alimentar care să asigure necesarul de nutrienţi de care pielea capului şi podoaba capilară au nevoie pentru a-şi păstra sănătatea, evitarea factorilor poluanţi, îngrijirea cu produse cît mai naturale, fără detergenţi şi chimicale, sînt cele mai importante măsuri pe care să le luaţi pentru a stopa din vreme procesul ireversibil al căderii părului.


Şamponul de urzică este invincibil
Urzica întăreşte rădăcina părului, elimină mătreaţa şi stimulează creşterea firelor.
M-am confruntat cu problema căderii părului anul trecut. Am urmat un tratament prelungit cu nişte medicamente, iar unul dintre efectele secundare a fost pierderea masivă a părului. Eram disperată, mi-a fost frică la un moment dat că o să chelesc. Am fost chiar şi la medic care mi-a spus să stau liniştită că o să iau nişte vitamine, un supliment cu Magneziu şi vitamina B6 şi m-a sfătuit să folosesc de aici înainte pentru a-mi spăla părul un şampon natural, preparat de mine, în casă. Mi-a dat şi reţeta. De atunci, îl folosesc numai pe acesta şi părul mi s-a regenerat, este frumos şi strălucitor cum nu a fost niciodată. Vi-I recomand şi dvs. cu toată căldura! Aveţi nevoie de două linguri de frunze de urzică, o lingură de fulgi de săpun de casă, 50 ml apă fiartă. în plus, mai adăugaţi două pliculeţe de ceai de muşeţel şi sucul de la o jumătate de lămîie dacă sînteţi blonde sau două linguriţe de rozmarin dacă sînteţi şatene sau brunete.
într-un bol mic, puneţi urzicile şi săpunul de casă, peste care turnaţi apa fierbinte şi lăsaţi la o parte timp de 10 minute. întindeţi pasta astfel obţinută pe toată lungimea părului, începînd de la rădăcină, pînă la vîrfuri. Clătiţi bine cu un amestec apă călduţă şi oţet de mere (2-3 linguri la 10 litri de apă).

Masajul stimulează regenerarea
Pentru a stimula regenerarea părului, nimic nu este mai eficient decît masajul. Aşezaţi-vă palmele una peste cealaltă, ţinînd degetele întinse şi răsfirate. Presaţi cu putere, frecînd în acelaşi timp, cu mişcări de du-te-vino, înainte şi înapoi, fară ca palma de jos să alunece pe păr. Faceţi exerciţiul pe părul uscat şi pe întreaga suprafaţă a capului urcînd de la ceafă spre creştet, apoi de la urechi spre creştet. Insistaţi mai ales asupra zonei frontale şi în creştet, adică acolo de unde cade mai frecvent părul. Durata unei şedinţe de masaj este de 1-2 minute. Pentru ca efectul să fie cel scontat, repetaţi tratamentul de cel puţin trei ori pe săptămînă, timp de două luni. Dacă pielea capului este mai grasă, faceţi acelaşi masaj aşezînd între palme şi păr un şervet înmuiat în apa caldă şi stors bine.
Cristina PIETREANU. Botoşani

Soluţia ideală contra alopeciei incipiente
Aveam doar 31 de ani cînd am observat că părul începe să-mi cadă, mai ales cînd mă spălam pe cap îmi cădeau zeci de fire. Deja începuse să se ivească o insuliţă lipsită de păr chiar în creştetul capului, la care mă uitam zilnic minute în şir cu oglinda, disperat că voi cheli. Am început să experimentez tot felul de tratamente, dar am rămas foarte dezamăgit cînd am văzut că totul a fost în zadar. în cele din urmă, am apelat la un leac recomandat de un vecin mai în vîrstă care mi-a spus că începuse să chelească în armată, dar s-a vindecat cu el. lată în ce constă acest leac, pe care eu vi-l recomand cu căldură. Pisaţi bine o căoătînă mare de usturoi şi amestecaţi cu 100 ml ulei de ricin şi 100 ml rom, dar să fie de calitate – de import, preferabil cubanez sau albanez. Puneţi la macerat într-o sticlă închisă la culoare, timp de 2-3 zile, amestecînd bine dimineaţa şi seara, pentru omogenizare. De cîte ori vă spălaţi pe cap, masaţi bine cu acest amestec pielea capului, apoi acoperiţi-vă cu o pungă din plastic, deasupra căreia înfăşuraţi un prosop încălzit. Atunci cînd prosopul se răceşte, înlocuiţi-l cu un altul, tot cald, şi rămîneţi aşa două ore. Repetaţi tratamentul în fiecare zi, vreme de o săptămînă şi veţi vedea cum părul se va regenera.
Remus FODOR, Constanţa

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamente impotriva caderii parului

Lasă un răspuns