Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 8, 2012

Proteine

Publicat pe 08 aug. 2012 at 6:15pm

Proteine – Stiati ca? Proteina este un element esenţial al fiinţelor vii, pentru ca formează structura de bază a tuturor celulelor. Ea se găseşte, asadar, în tot organismul precum şi în cei mai mici viruşi cunoscuţi de om.

Proteinele sunt substanţe chimice complexe, formate din molecule mai mici, numite aminoacizi.

O proteină este alcătuită din unul sau mai multe lanţuri de aminoacizi care, asemenea altor substanţe chimice, sunt formaţi din atomi. In aminoacizi se găsesc atomii elementelor carbon, oxigen şi hidrogen alături de atomii unui alt element vital, azotul.

Toate animalele şi plantele conţin în cea mai mare parte proteine, însă fiecare…

Amnezia – definitie, clasificare si tratament

Publicat pe 08 aug. 2012 at 2:48pm
Amnezia

Amnezia – definitie Tipuri de amnezii – Clasificare Amnezia – tratament

Definitie

Este tulburarea memoriei manifestata prin pierderea abilitatii de a retine informatii noi sau de a evoca informatiile deja memorizate si care poate avea atat cauze organice cat si psihologice. Amnezia se manifesta prin abolirea proceselor de fixare, conservare, recunoastere si reproducere ale memoriei, fie separat, fie in totalitatea lor.

O amnezie poate fi cauzata de o leziune a ariilor cerebrale legate de functiile memoriei, de origine vasculara, tumorala, traumatica (comotie cerebrala), infectioasa ( encefalita ), degenerativa