Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 30, 2012

Hernia de disc – simptome si tratament

Publicat pe 30 aug. 2012 at 3:45pm
Hernia de disc

Hernia de disc este cunoscuta si sub numele de ruptura a discului intervertebral si este o afectiune a coloanei vertebrale, prin care o parte din discul intervertebral se fragmenteaza si ajunge sa comprime radacinile nervoase sau maduva spinarii, aflate in canalul spinal din vecinatatea sa.

Hernia de disc poate aparea la orice nivel al coloanei vertebrale. Majoritatea herniilor de disc afecteaza coloana lombara. Se mai pot prezenta la nivelul coloanei cervicale si, mai rar, la nivelul coloanei toracice.

SIMPTOME

Simptomele herniei lombare

Afecteaza

Osteogenesis imperfecta

Publicat pe 30 aug. 2012 at 1:01pm

Cunoscută şi sub denumirea de boala oaselor fragile, osteogenesis imperfecta este o boală genetică rară, în care oasele sunt fragile şi se fracturează uşor. Este dificil de diagnosticat şi uneori este confundată cu abuzul fizic al persoanei respective.

Osteogenesis imperfecta este o boală osoasă rară, a cărei caracteristică principală este o tendinţă crescută către fracturi osoase.

Osteogenesis imperfecta – TIPURI DIFERITE

Se cunosc mai multe tipuri diferite de boală, care se manifestă cu grade variate de severitate, de la forme uşoare, cu risc mic de fracturi, până la forme grave, cu fracturi severe. In cazurile grave, se pot produce zilnic fracturi multiple prin incidente obişnuite, precum strănutul, aceste…