Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 27, 2012

Muschii corpului uman – Imagini detaliate

Publicat pe 27 aug. 2012 at 3:02pm
Muschii

Sunt tesuturi contractile de culoare roz-rosiatica formate din celule musculare ce alcatuiesc corpul. La capatul fiecaruia se afla tendoanele. Rolul lor este de a genera forta si de a intretine locomotia.

Se pot imparti in: – voluntari – actionati la comanda creierului – involuntari – care lucreaza singuri

STRUCTURA

– corpul muscular (venter),  ca portiune principala, contractila – tendoane, prin care forta musculara se transmite oaselor. Anexele muschilor sunt formatiuni auxiliare ce sustin activitatea musculara. Clasificare in trei grupe:

– m. scheletici (muschii striati) – se fixeaza pe schelet, sunt controlati de creier si sunt responsabili…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Tratament medicamentos astm

Publicat pe 27 aug. 2012 at 8:35am

Medicamentele pentru astm ajută la reducerea inflamaţiei de la nivelul căilor respiratorii (corticosteroizii şi medicamentele antialergice) şi la eliminarea sau prevenirea îngustării căilor aeriene (bronhodilatatoare).

CORTICOSTEROIZII

Corticosteroizii (precum beclometazona, budesonida şi fluticazona) sunt foarte importante, deoarece ajută la prevenirea crizelor de astm. Orice pacient care este nevoit să folosească mai mult de o dată pe zi inhalatorul cu bronhodilatator va fi sfătuit să îşi administreze regulat şi corticosteroid sub formă inhalatorie, pentru a controla inflamaţia din cadrul astmului.

La început, corticosteroizii se puteau administra numai sub formă de tablete şi, deşi erau eficienţi şi în această formă, folosirea lor continuă avea efecte secundare, cum ar fi…