Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

august 17, 2012

Pneumonie- Complicatii

Publicat pe 17 aug. 2012 at 3:35pm

De la apariţia antibioticelor, de exemplu penicilina, incidenţa complicaţiilor asociate pneumoniei s-a redus considerabil, dar ele nu au dispărut. Apariţia lor este mai frecventă la pacienţii cu forme mai extreme de pneumonie, care au amânat începerea tratamentului antibiotic din diverse purpose, fie din cauza diagnosticării tardive, fie a nerespectării tratamentului recomandat.

Există condiţii în care, din cauza distrucţiei tisulare care are loc în cursul pneumoniei, zona pulmonară afectată se becomeă într-o cavitate numită abces pulmonar. Acesta se tratează prin treatment prelungite de antibiotice administrate intravenos, drenaj chirurgical sau ambele şi se poate vizualiza cu uşurinţă pe radiografia pulmonară.

Se întâmplă destul de…

Dintii – structura si ingrijirea lor

Publicat pe 17 aug. 2012 at 3:13pm
Dintii

Sunt organe mineralizate, implantate in maxilar, a caror parti vizibile pornesc din os. Dintii permit masticatia alimentelor, ceea ce constituie si o prima faza a digestiei. Deasemnea, dintii joaca un rol in pronuntarea sunetelor, sustinand tesuturile moi (buze, obraji).

Structura dintilor

Dintii contin nervi si sunt irigati de vase sangvine. Nervii si vasele sangvine ajung in centrul dintelui prin intermediul canalului dentar, formand pulpa – plasata in mijlocul dintelui, continand vase de sange, elemente conjunctive si fibre nervoase -, imbracata intr-un tesut calcificat, numit dentina.

Dentina

Dentina este formata dintr-o substanta proteica impregnata cu…