Stiai ca zaharul diminueaza inteligenta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alune, inteligenta, medici, nuci, omega 3, teste, zahar

Conform opiniei expertilor in domeniul nutritional, unele alimente afecteaza modul in care gandim. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA).

Nutritionistii sunt de parere ca fructoza din siropurile cu care se indulcesc sucurile poate fi vinovata de rezultatele proaste la examene. Savantii spun ca pe termen lung, poate reduce capacitatea de memorare, de gandire, de logica si poate afecta chiar si coeficientul de inteligenta.

Zaharul si inteligenta

Zaharul si inteligenta

Medicii recomanda tonul, alunele si nucile pentru stimularea memoriei

Expertii de la UCLA au realizat studiul pe animale de laborator, care au baut timp de sase saptamani suc indulcit. Imediat dupa aceasta perioada, animalele nu s-au mai descurcat la fel de bine ca inainte de experiment in labirinturi complicate si erau mult mai lente.

Specialistii au efectuat analize la nivelul creierului animalelor si au constatat ca numarul conexiunilor cerebrale a scazut semnificativ dupa efectuarea studiului.

„Neuronii animalelor de laborator nu mai functionau la parametri normali si, de aceea, soarecii nu mai gandeau clar si nu-si mai puteau aminti traseele pe care le invatasera cu sase saptamani inainte pentru a iesi din labirint”, spune Fernando Gomez-Pinilla, coordonatorul studiului.

Medicii recomanda in schimb consumul unor alimente care contin multi acizi grasi Omega 3, precum sardine, macrou, hering, somon, ton, alune, nuci, seminte de in, care au rolul de a stimula memoria, mai ales in perioada examenelor sau atunci cand aveti de indeplinit sarcini mai grele la job.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca zaharul diminueaza inteligenta?

Lasă un răspuns