Mituri despre grasimea pe care o consumi in fiecare zi0 Comments

Publicat in:
Etichete: acid stearic, alimente, dieta, efecte, grasime, grasimea saturata

Expertii in nutritie considera in general ca grasimea saturata este un factor decisiv care provoaca boli cardiovasculare. In plus, se crede ca ea blocheaza arterele si creste riscul de infarct.

Cu toate acestea, informatiile sunt relative, adevarul fiind departe de aceste ingrijorari.

Grasimea din alimente

Grasimea din alimente

Grasimea saturata si acidul stearic

Specialistii in nutritie ii sfatuiesc pe oameni sa consume putina grasime saturata, deoarece si-ar pune sanatatea in pericol.

Acesta este un mit care s-a raspandit de-a lungul timpului, caci rezultatele unui studiu recent arata ca grasimea saturata nu ne face chiar atat de mult rau.

Potrivit savantilor, acidul stearic nu are niciun efect negativ asupra colesterolului din sange si nu ne pune in pericol sanatatea inimii.

In plus, trebuie sa mai stiti ca acidul stearic este responsabil pentru efectul pozitiv resimtit, el diminuand nivelul colesterolului cu 5%.

Acidul stearic se gaseste in:

  • carnea de vita,
  • carnea de porc,
  • in cea de pui fara piele,
  • branza,
  • ciocolata si
  • lapte.

Boabele de cacao si carnea rosie au cel mai mult acid stearic in continutul lor. Specialistii nu incurajeaza excesul de grasime, insa spun ca o cantitate moderata ne poate aduce beneficii sanatatii.

Aceste informatii au aparut intr-un studiu de specialitate publicat in revista „American Journal of Clinical Nutrition„.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mituri despre grasimea pe care o consumi in fiecare zi

Lasă un răspuns