Oboseala cronica – Aflati care ar putea fi cauza…2 comentarii

Publicat in:
Etichete: afectiunile oboselii, cofeina, moduri de evitare a oboseli, motive ale oboselii, oboseala, somnul

De ce ne simtim obositi?

Oboseala cronica

Oboseala cronica

In toata lumea se gasesc persoane care s-au plans, cel putin o data in viata, de oboseala (fizica sau psihica).

Multe persoane ajung sa se prezinte la medic pentru a fi ajutate in aceasta privinta. Oboseala este un simptom comun. Exista foarte multe cauze care induc simptomul de oboseala.

Pe langa aspectele cu care ne confruntam zilnic, medicamentele, conditia fizica, psihica, afectiva, toate acestea ne obosesc.

In general, oboseala poate fi usor si simplu tratata acasa prin odihna, somn si relaxare.

Daca simptomele nu se amelioreaza, este bine sa se consulte un medic care poate determina motivul pe care se bazeaza oboseala.

Oboseala cronica – Cauzele oboselii cronice

Oboseala cronica are o lista destul de lunga de cauze pe care este bine sa le cunoastem si sa le eliminam, in cazul in care acestea se regasesc in viata noastra de zi cu zi:

suprasolicitarea pe termen lung in efort fizic, mental, emotional. Suprasolicitarea reprezinta un factor determinant al oboselii.

lipsa somnului sau somnul insuficient scade energia si capacitatea mentala. Se stie ca somnul intareste sistemul imunitar, nervos, muscular si osos. Pentru o persoana matura si activa, 6-8 ore de somn noaptea reduce oboseala.

lipsa exercitiului fizic. Miscarea de care are nevoie sistemul osos, muscular si  care este necesara pentru oxigenarea sanguina,  previne oboseala dar si riscul obezitatii. De exemplu, minim 30 de minute de miscare pe zi sunt suficiente pentru relaxarea sistemelor organismului si arderea de grasimi si calorii.

– un alt factor cauzator al simptomului oboselii este dieta saraca in vitamine, saruri si proteine necesara portului zilnic. Este bine de evitat alimentatia de tip fast-food. Totodata, si eliminarea din alimentatie a dulciurilor si bauturilor carbogazoase este un plus.

lipsa lichidelor este un factor relevant pentru mentinerea buna a functionarii organismului. Consumul de 1,5-2 litri de lichide pe zi este cantitatea necesara de consum a organismului, tinand seama ca pierderea de lichide pe zi al organismului este de aproximativ 70% (prin transpiratie si urina).

stresul. Din pacate, stresul nu poate fi usor eliminat din viata noastra cotidiana. Dar un masaj, un exercitiu fizic, relaxarea prin citirea unei carti sau vizionarea unui film, ajuta la eliminarea partiala a stresului suferit peste zi.

racelile, gripele, bolile durerose care ne afecteaza sunt provocatoare de oboseala. Este bine sa ne tratam atunci cand stim afectiunile pe care le avem.

cafeina in exces provoaca insomnie si agitatie (fiind un excitant nervos) si, totodata, stari de oboseala. Cafeina accentueaza imbolnavirea de tensiune arteriala sau ritm cardiac crescut.

anemia, afectiunile tiroidiene, tulburarile de somn, bolile de inima sunt unele dintre cauzele care  afecteaza organismul, atat psihic, cat si fizic. Aceste cauze ne fac sa ne simtim obositi, fara putere, apatici si anxiosi.

O ingrijire mai atenta, o analiza o vietii nostre de zi cu zi, o dieta sanatoasa, ne pot ajuta sa ne ferim sau sa scadem starea de oboseala care ne afecteaza pe multi dintre noi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Oboseala cronica – Aflati care ar putea fi cauza…

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns