Afectiuni Endocrine – Remedii Naturiste0 Comments

Publicat in:


Remedii de succes contra AFECTIUNILOR ENDOCRINE

Diabet, pancreatita, noduli tiroidieni… sunt numai cateva dintre patologiile determinate de disfunctii ale glandelor endocrine. Adjuvante pretioase si in astfel de probleme de sanatate sunt, ca de fiecare data, remediile naturale, obtinute din vegetale cu continut mare de fitoestrogeni. Care sunt acelea va invitam sa aflati din articolul care urmeaza.

Afectiuni Endocrine – Ceapa, un bun hipoglicemiant

Ceapa verde mai ales, consumata in cure de lunga durata, are efecte puternice chiar si in diabetul avansat.

Sufar de diabet de aproape 10 ani de zile si pot sa spun ca asa de tare m-am obisnuit cu boala, ca aproape am si uitat cum era cand eram sanatoasa.

Tin regim alimentar, mănanc glucide cu porţia, dar nu mă deranjează, căci sunt conştientă că sunt multe alte lucruri pentru care merită să trăieşti, infinit mai importante decat mancarea. La început nu gandeam aşa, eram foarte revoltată şi supărată pe Dumnezeu că tocmai mie mi s-a întamplat aşa un necaz mare, să sufăr de o boală cronică toată viaţa şi să fiu dependentă de medicamente.

Pe urmă am cunoscut oameni mult mai năpăstuiţi ca mine, cu probleme de sănătate invalidante şi mi-a fost ruşine că am gandit atat de egoist. Nu am cedat niciodată în faţa bolii, am încercat mereu să găsesc noi şi noi alternative sau ajutătoare la medicamente. Am testat fel şi fel de ceaiuri şi preparate naturiste, dar cel mai încantată am fost de tinctura de ceapă. Aceasta mă ajută să ţin glicemia la respect, cum se spune, şi de aceea nu-mi lipseşte niciodată din casă.

Dacă şi dvs. vreţi să o experimentaţi, iată ce trebuie să faceţi ca să o obţineţi: amestecaţi 500 ml suc de ceapă albă cu o cantitate egală de alcool etilic din comerţ. Amestecaţi bine şi lăsaţi cateva zile sticla astupată, la rece. Luaţi zilnic cate o lingură de tinctură, timp de o lună. Pe urmă faceţi pauză 10 zile, după care puteţi relua cura. Eu o repet de patru-cinci ori pe an şi mă ajută foarte mult.

Afectiuni Endocrine – Ghimpele reglează funcţia tiroidei

Hipersecreţia hormonilor tiroidieni duce la apariţia unei boli foarte grave, numită tirotoxicoză, ce se manifestă prin anxietate, emotivitate, intoleranţa căldurii, palpitaţii, transpiraţie abundentă, exoftalmie. Un rol adjuvant deosebit în tratarea acestei afecţiuni îl are pulberea de ghimpe. Această vegetală este la fel de utilă în tratarea nodulilor tiroidieni şi a cancerului de tiroidă.

Tratamentul este foarte simplu: se iau trei linguriţe de pulbere de ghimpe pe zi, în cure de cate trei săptămîni, cu 10 zile de pauză între ele. Se urmează tratamentul timp îndelungat, pană la rezolvarea problemei. Inainte de începerea curei, este bine să cereţi sfatul medicului.

Afectiuni Endocrine – Folosiţi muşchiul de piatră în caz de probleme pancreatice

Sufăr de pancreatită cronică de acum patru ani de zile. Efectiv, nu ştiu cum m-am pricopsit cu o asemenea păcătoasă de afecţiune, căci niciodată nu mi-a plăcut să beau sau să mănanc cu nemiluita şi aşa am înţeles că sunt persoanele predispuse la această boală.

Probabil am moştenit pe vreunul dintre părinţi sau bunici, că altfel nu-mi explic. Dintr-o dată, acum patru veri am început să mă simt rău. Simţeam nişte crampe la burtă, în zona stomacului, care parcă mă tăiau în două. Am crezut că poate am făcut o indigestie şi am aşteptat să-mi treacă de la sine, nefăcand altceva decat să beau ceaiuri de mentă şi sunătoare vreo două zile la rand.

Dacă am văzut că simptomele, în loc să-mi treacă, mai rău mă chinuie, m-am dus la spital. Aici, după ceva investigaţii, mi s-a spus că e vorba de o pancreatită cronică. Am stat internată vreo două săptămani pană m-au pus pe picioare cu perfuzii şi medicamente de tot felul, apoi domnul doctor m-a atenţionat că dacă nu voi ţine regim, risc să mor. De frică nu m-am abătut nici o clipă de la dietă, ba mai mult mă mai ajut şi cu un preparat naturist, pe care mi-l fac singură în casă, şi care mă ajută foarte mult să ţin boala în frau. Se face o tinctură din 25 g muşchi de piatră peste care se toarnă 100 ml. alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat timp de 10 zile apoi se filtrează. Se iau zilnic 10 picături diluate într-o lingură de apă, între orele 9-11 dimineaţa.

Afectiuni Endocrine – Adjuvant util în diabet

Prazul stimulează funcţionarea vezicii biliare şi curăţă arterele de colesterol.

Dintotdeauna am avut nivelul glicemiei puţin mai mare decat era normal, dar am crezut că se datorează faptului că mănanc cam multe dulciuri şi nu m-am îngrijorat. O dată cu înaintarea în varstă, a început însă să mă preocupe această problemă, căci mi-era teamă să nu dezvolt vreun diabet, boală destul de frecventă la bătraneţe.

Am lăsat-o mai moale cu zahărul, adică l-am păstrat numai pe acela pe care îl adăugam la cafea, şi oricat de greu mi-a fost nu am mai gustat nici măcar o bomboană timp de două luni de zile. După aceea, cand m-am dus să-mi fac analizele să văd dacă s-a schimbat ceva în bine, nu mică mi-a fost mirarea cand am constatat că nivelul glicemiei era acelaşi. Medicul mi-a spus că aceasta este dovada că pancreasul nu mai funcţionează corect şi că e cazul să trec serios la regim.

Mi-a scris pe o hartie ce am şi ce nu am voie să mănanc şi mi-a spus să revin la control după alte două luni. Eu, pe langă regim, am început şi un tratament pe bază de vin de praz, despre care citisem că ar fi bun în hiperglicemii. După cum probabil bănuiţi, cand am repetat analizele, glicemia era normală şi sunt convinsă că asta s-a datorat preparatului amintit.

lată cum se obţine: se fierbe în doi litri de vin alb, sec, un kilogram de praz tăiat bucăţi (doar partea albă), pană ce lichidul scade la jumătate. Se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cate un pahar mic, timp îndelungat.

Impotriva pancreatitei, folosesc obligeană

Ca o consecinţă a abuzului de alcool şi a exceselor alimentare de orice fel m-am îmbolnăvit de pancreatită cronică. Poate că dacă aş fi ştiut ce dureri urmează să îndur din pricina nesăbuinţei mele, aş fi lăsat-o mai moale cu vodca şi cu vinul…

Dar, vorba zicalei: „De-ar ştii omul ce-a păţi, dinainte s-ar feri!” Această boală gravă se manifestă în cazul meu cu dureri în capul pieptului greu de descris în cuvinte şi extrem de greu de suportat, în ciuda medicamentelor luate cu pumnul. Am renunţat în sfarşit la alcool, dar se pare că această măsură e destul de tardivă, căci pancreasul e deja foarte afectat.

De curand, am descoperit o formulă de tratament naturist care mi-a mai uşurat suferinţa, în sensul că durerile nu mai sunt la fel de severe şi crizele s-au mai rărit. Este vorba de maceratul de obligeană.

lată cum se prepară: se pune la macerat în 50 ml apă rece o linguriţă de rădăcină de obligeană, tocată mărunt. Se lasă vasul acoperit de seara pană dimineaţa, apoi se filtrează. Se bea dimineaţa, imediat după trezire, pe inima goală. Se urmează tratamentul timp îndelungat, căci nu prezintă contraindicaţii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni Endocrine – Remedii Naturiste

Lasă un răspuns