Afectiuni cardiace2 comentarii

Publicat in:
Etichete: aritmiile, hipertensiunea, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca

Din ce in ce mai multi oameni trecuti de varsta de 40 de ani se plang de afectiuni cardiace. Aflati care sunt acestea si cum va influenteaza ele sanatatea.

Afectiuni cardiace – Hipertensiunea

Hipertensiunea data de cresterea peste valorile normale a tensiunii arteriale poate fi un factor ce contribuie la instalarea afectiunilor cardiace, a accidentelor vasculare cerebrale, a boiilor arteriale periferice ai a insuficientei renale. Hipertensiunea arteriala este deseori asimptomatica, pana la aparitia complicatiilor.

Hipertensiunea arteriala – Simptome
Hipertensiunea arteriala – Cauze
Hipertensiunea arteriala – Tratament si Prevenire
Hipertensiunea arteriala – Prevenire
afectiuni cardiace

Afectiuni cardice – Infarctul miocardic

Infarctul miocardic apare atunci cand aprovizionarea cu sange a miocarduiui este afectata, ceea ce duce la moartea tisulara a unei portiuni de miocard. Extinderea leziunilor depinde de marimea si importanta pentru teritoriul respectiv a vasului afectat.

Semnele unui atac de cord (Simptome infarct)

Afectiuni cardiace – Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca se instaleaza cand inima nu mai este capabila sa pompeze suficient sange catre alte organe ale corpului. Cel mai frecvent ea se datoreaza boiilor sau leziunilor la nivelul inimii, in una sau mai multe zone ale acesteia.

Insuficienta cardiaca diagnostic
Tratament insuficienta cardiaca

Afectiuni cardiace – Aritmiile

Aritmiile cardiace pot fi datorate unei tulburari ce apare la nivelul unei portiuni a sistemului nervos responsabil de reglarea ritmului batailor inimii. Alte afectiuni cardiace pot determina si ele anomalii ale ritmului cardiac, la fel si anumite medicamente administrate pentru tratamentul altor afectiuni cardiace.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni cardiace

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns