Top alimente cu care poti demara in forta saptamana0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, alimente pentru oboseala, cafea, ciocolata neagra, fibre, fructe, sanatate, sanatoasa, sanatos, saptamana, top alimente

Cum sa procedezi daca te resimti dupa weekend? Incearca sa deschizi frigiderul si sa apelezi la alimentele care combat oboseala. Deseori, astfel de alimente sunt mai eficiente si au un efect pe durata mai mare de timp decat cafeaua.

Alimente oboseala

Alimente oboseala

Fructele si oboseala

Fructele iti garanteaza energie. Dintre toate, cele mai eficiente sunt:

  • portocalele,
  • kiwi,
  • ananasul si
  • grepfrutul, din doua motive: toate contin vitamina C, care are efect similar cofeinei, activand insa si sistemul imunitar, apoi pentru ca vin la pachet cu magneziu, care este un energizant natural. Bonusul consta in aportul de apa.

Legumele combat oboseala

In plus, legumele nu puteau sa lipseasca din lista alimentelor care combat oboseala, dar cele mai bune sunt:

  • ardeiul gras si cel iute,
  • conopida,
  • spanacul si
  • frunzele de nasturel.

Aceste legume aduc combinatia ideala de vitamina C si acid folic. Cei doi nutrienti activeaza sistemul vascular si lupta cu senzatia de oboseala, mai ales daca sunt consumate constat in perioadele foarte grele, in care resimti efectele neplacute ale oboselii cronice.

Daca ai avut o noapte grea, ar fi bine sa mananci dimineata, la micul dejun, fulgi de ovaz, ciocolata neagra si fructe uscate. Oligoelementele si magneziul sunt cele care te energizeaza si sustin efortul intelectual si fizic.

Nu evita Magneziul

Magneziul este un element esential, acest mineral fiind implicat in peste 300 de reactii biochimice celulare. Deficitul de magneziu este una din cauzele senzatiei de oboseala. Trebuie sa stii ca doza zilnica recomandata este de 360 mg pentru femei si 420 mg in cazul barbatilor.

Vitamina E

Vitamina E este foarte eficienta in combaterea efectelor oboselii, iar solutia este o portie de peste gras:

  • somon,
  • merluciu sau
  • fructe de mare.

O friptura in sange este binevenita

O alta recomandare este o friptura in sange, care te va energiza in orice moment, gratie aportului de fier pe care il aduce. Carnea de vita, cea de curcan, de porc si ouale sunt mereu o solutie in momentele in care obligatiile depasesc rezervele de energie ale organismului tau. Acestea iti funizeaza doza necesara de seleniu, care are capacitatea de a reduce senzatia de oboseala.

Trebuie sa stii ca portia zilnica de seleniu este de 60 mg pe zi pentru barbati si de 50 mg pentru femei.

Lactatele

Alte alimente care lupta eficient cu oboseala sunt cele din categoria lactatelor, acestea furnizand calciu si magneziu. Deficitul de calciu vine la pachet cu senzatia de oboseala extrema. In plus, ai nevoie de doze crescute de calciu atunci cand consumi multa energie fizica sau intelectuala.

Cele mai bune alegeri sunt branza fermentata si iaurtul integral.

Consuma lichide

Apa si lichidele sunt esentiale daca te simti obosit, mai ales ca deshidratarea acentueaza senzatia de oboseala. Pe langa apa, bea suc de portocale, lapte cu cacao si cafea, pentru un efect garantat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top alimente cu care poti demara in forta saptamana

Lasă un răspuns