Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 4, 2012

Probleme dentare la copii

Publicat pe 04 apr. 2012 at 8:44pm

Copiii au două rânduri de dinţi: dinţii „de lapte”, sau dinţii temporari (deciduali), şi dinţii definitivi. Ambele seturi de dinţi pot fi afectate din cauza cariilor, bolilor, traumatismelor sau sindroamelor genetice dobândite. Dinţii formează o parte esenţială a cavităţii bucale şi joacă un rol vital în hrănire, mestecare, vorbire şi în ceea ce priveşte aspectul feţei.

CELE DOUĂ RÂNDURI DE DINŢI Copiii au două rânduri de dinţi: Dinţii temporari – aceştia se formează încă din timpul vieţii intrauterine, îşi încep erupţia de la vârsta de şase luni şi se pierd în jurul vârstei de 12 ani; Dinţii definitivi – aceştia încep să se dezvolte…

Apa si secretele ei. Totul despre apa (I)

Publicat pe 04 apr. 2012 at 5:05am

Apa este cea mai comună substanţă întâlnită pe Pământ. Ea este cu noi în fiecareclipa a vieţii noastre. Dar cunoaştem oare secretele acestui element extraordinar? De unde a venit? Cine a adus apa pe planeta noastră si de ce? Singura planeta de acest fel din întregul Univers. Probabil că doar apa însăşi cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări.

Un documentar in care apa este privita din multe unghiuri si care ne dezvaluie lucruri incredibile despre acest element atat de comun si deloc banal.

Stiati ca apa…?

Stiati, de exemplu, ca densitatea apei creşte sub…