Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 12, 2012

Apa si secretele ei. Totul despre apa (IV)

Publicat pe 12 apr. 2012 at 7:12pm

Apa este cea mai comună substanţă întâlnită pe Pământ. Ea este cu noi în fiecareclipa a vieţii noastre. Dar cunoaştem oare secretele acestui element extraordinar? De unde a venit? Cine a adus apa pe planeta noastră si de ce? Singura planeta de acest fel din întregul Univers. Probabil că doar apa însăşi cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări.

Un documentar in care apa este privita din multe unghiuri si care ne dezvaluie lucruri incredibile despre acest element atat de comun si deloc banal.

Stiati ca apa…?

Stiati, de…

Prolapsul urogenital

Publicat pe 12 apr. 2012 at 11:46am

Prolapsul urogenital apare atunci când organele din pelvisul femeii se deplasează coborând din poziţia lor normală. Prolapsul este determinat de slăbirea musculaturii şi a ligamentelor planşeului pelvin.

ANATOMIA PLANŞEULUI PELVIN (PERINEULUI) Muşchii şi ligamentele planşeului pelvin formează o platformă suspendată la nivelul pelvisului, care susţine uterul, vezica urinară, uretra şi rectul. Anterior se găseşte un strat triunghiular de ţesut conjunctiv dens, ce se intinde în partea anterioară a pelvisului, care este străbătut de vagin şi uretră. Acest strat de ţesut este cunoscut ca fiind diafragma urogenitală. Posterior, se găseşte corpul perineului, care este situat între vagin şi rect şi asigură un suport…