Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 8, 2012

Apa si secretele ei. Totul despre apa (II)

Publicat pe 08 apr. 2012 at 7:26pm

Apa este cea mai comună substanţă întâlnită pe Pământ. Ea este cu noi în fiecareclipa a vieţii noastre. Dar cunoaştem oare secretele acestui element extraordinar? De unde a venit? Cine a adus apa pe planeta noastră si de ce? Singura planeta de acest fel din întregul Univers. Probabil că doar apa însăşi cunoaşte răspunsurile la aceste întrebări.

Un documentar in care apa este privita din multe unghiuri si care ne dezvaluie lucruri incredibile despre acest element atat de comun si deloc banal.

Stiati ca apa…?

Stiati, de exemplu, ca densitatea apei creşte…

Rubeola

Publicat pe 08 apr. 2012 at 8:14am

Rubeola este o boala cu transmitere respiratorie cauzata de un virus. Virusul se dezvolta in interiorul celulelor de la nivelul faringelui si plamanilor.

Poze rubeola Simptomele in cazurile de rubeola

Simptomele rubeolei încep, în general, dupa aproximativ 7- 14 zile de incubatie:

Eruptia cutanata Febra Tuse Rinoree Conjunctivita Astenie fizica Pete Koplik’s Cazul tipic de rubeola Contact incubatie 10-14zile debut cu febra moderata, tuse, rinoree, conjunctivita, faringita dupa 2- 3 zile de la debut apar pete Koplik caracteristice dupa 3-5 zile de la debut apare o eruptie caracteristica insotita de febra mare in cateva zile febra si…