Frecventa cataracta0 Comments

Publicat in:
Etichete: cataracta, frecventa cataracta, operatie cataracta, tratament cataracta

Stiati ca? Dacă un doctor oftalmolog ar putea face dilatare pupilara la toti pacienţii de peste 65 de ani, ar vedea la toţi un grad de cataractă. Insa, nu toate cazurile au nevoie de operaţie. Depinde de locul în care este situată opacizarea şi de cât de mulţumit este pacientul cu vederea sa.

O imagine simulată in cazul unui pacient cu cataractă avansată. Vederea este atât de limitată încât acum operaţia este necesară.

O imagine simulată in cazul unui pacient cu cataractă avansată. Vederea este atât de limitată încât acum operaţia este necesară.

In general, opticienii recomandă clienţilor consult oftalmologic pentru cataracta, dar ei întreabă: „Ce cataractă? Nu am nici o problemă, îmi fac singur cumpărăturile şi gospodăria”. Oricum, un contabil care lucrează la computer toată ziua, ar putea resimţi cataracta ca fiind o problemă şi atunci ea ar trebui operată.

Operaţia de cataracta poate fi făcută acum în stadiile precoce, în timp ce înainte, când chirurgii îndepărtau întregul cristalin, cataracta era lăsată să evolueze. Cu cât cristalinul era mai vechi şi mai defect, cu atât era mai uşor de îndepărtat.

Acum, tehnicile noi implică operaţia pe membrana cristalinului, cu îndepărtarea conţinutului şi inserarea implantului. Operaţia poate fi efectuată practic în orice etapă şi programarea ei ţine de decizia pacientului şi de lista de aşteptare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Frecventa cataracta

Lasă un răspuns