Inflamatiile intestinale – tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: ceai, inflamatii, intestin, intestine, preventie, sistem cardiovascular, Tratament, vase de sange

Majoritatea oamenilor stiu faptul ca inflamatiile intestinale sunt o problema cronica care apare din cauza abuzului de alimente iritante, care au in compozitie conservanti si aditivi chimici, dar si a fumatului si consumului abuziv de alcool si medicamente.

Exista totusi cateva alimente care contribuie la calmarea si regenerarea mucoasei intestinale.

Inflamatiile intestinale - tratament

Inflamatiile intestinale – tratament

Ceaiul verde pentru inflamatii intestinale

Ceaiul verde este foarte indicat in eliminarea apei retinute in tesuturi. In plus, acest ceai iti furnizeaza energia de care ai nevoie fara efectele secundare ale cafelei si are multi antioxidanti.

Ceaiul verde are si o actiune antiinflamatoare datorita flavonoizilor continuti si poate sa fie util impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Ghimbirul si inflamatiile intestinale

Pentru a evita inflamatiile intestinale, trebuie sa folositi ghimbirul, unul dintre cele mai studiate plante.

Expertii spun despre ghimbir ca acesta are calitati antioxidante si antiinflamatoare, precum si de stimulare a sistemului digestiv si imunitar. Este recomandat sa il consumi cel mai bine crud, in diferite salate.

Inflamatii intestinale – uleiul de masline

Si uleiul de masline este util pentru a combate inflamatiile intestinale, deoarece el contine Omega 3 si 6 in proportii echilibrate. Trebuie spus ca acesti acizi grasi au rolul de a calma inflamatiile intestinale si de a proteja celulele nervoase.

Uleiul de masline contine un antioxidant denumit oleocantal, care si-a demonstrat eficienta de antiinflamator, insa fara efecte adverse la nivel hepatic si digestiv.

Seminte de in pentru probleme intestinale

Este necesar sa folositi si semintele de in pentru tratarea problemelor intestinale, deoarece acestea contin fibre multe si acizi Omega 3, doua elemente care trebuie incluse in mod constant in alimentatie. Potrivit specialistilor, semintele de in au actiune dovedit benefica si protectoare asupra mucoasei intestinale, insa si a vaselor de sange.

Fibrele din aceste seminte impreuna cu lignanii s-au dovedit eficiente in scaderea nivelului proteinei C-reactive, un marker inflamator major in afectiunile sistemului cardiovascular.

Legumele verzi

Nu uitati de legumele cu frunze verzi, care contin vitamina E, despre care cercetarile arata faptul are efecte protectoare impotriva moleculelor cu rol inflamator. Mancati legume precum spanacul, broccoli sau kale si veti avea parte de o multime de nutrienti: vitamine, calciu si fier.

Usturoiul si ceapa pentru probleme de intestin

Este bine sa va alimentati si cu usturoi si ceapa, deoarece aceste legume contin si compusi precum alicina si quercitina, care au actiune antiinflamatoare si antioxidanta.

Un consum frecvent de zahar are un efect inflamator demonstrat asupra tractului digestiv si in plus favorizeaza dezvoltarea unor agenti patogeni si ciuperci!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Inflamatiile intestinale – tratament

Lasă un răspuns