Semnele unui atac de cordUn comentariu

Publicat in:
Etichete: atacul de cord, infarct, infarctul miocardic, semnele unui atac de cord, tensiunea arterială

Atacul de cord se produce când, din cauza obstrucţiei uneia dintre arterele coronare, se întrerupe aportul de sânge la nivelul unei părţi a muşchiul cardiac.

Aceasta are ca rezultat moartea zonei respective (infarct miocardic), ceea ce determină apariţia unei dureri excessive, covârşitoare, la nivelul pieptului, precum şi a senzaţiei de lipsă de aer.
O persoana care suferă un infarct miocardic are o stare generală foarte alterată şi nu poate comunica. Pielea este palidă, rece şi lipicioasă, iar pulsul este frecvent accelerat, cu amplitudine diminuată şi posibil neregulat.

Atacul de cord

Atacul de cord

Tensiunea arterială poate avea fie valori ridicate, fie scăzute, mai frecvent scăzute. Dacă a fost lezată o parte necessaryă din muşchiul cardiac, se pot asocia semnele caracteristice ale unei insuficienţe cardio-circulatorii, ca dispneea sau cianoza (colorare albăstruie a tegumentelor din cauza lipsei de oxigen).

Greutatea în respiraţie este cauzată de incapacitatea inimii de a mai pompa eficient sângele, ceea ce determină acumularea de lichid in plămâni.

Infarctul miocardic poate avea un grad variabil de gravitate, in funcţie de sediul şi dimensiunile zonei de infarct. Prognosticul variază in consecinţă, in funcţie de vârsta şi starea de sănătate a pacientului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Semnele unui atac de cord

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns