De ce este bine sa mananci cartofi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, beneficii, cartofi, cartofii ingrasa, cartofii ingrasa sau nu, cartofii nu ingrasa, proprietati

De ce este bine sa mananci cartofi? Sursa bogata de nutrienti…

Cartoful este nutritiv si delicios si compozitia sa bogata in nutrienti aduce multe beneficii organismului. Sanatos si hranitor, cartoful are in compozitie amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, si minerale, ca potasiu, fosfor, magneziu.

De ce este bine sa mananci cartofi?

De ce este bine sa mananci cartofi?

Vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la stabilizarea radicalilor liberi, este foarte bine reprezentata in cartof. Trebuie stiut ca vitamina C produce colagenul care ajuta la mentinerea in buna stare a articulatiilor si osaturii.

Potasiul este minunat pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile recente au concluzionat faptul ca o dieta bazata pe alimente cu un bogat continut de potasiu si continut scazut in sodiu poate reduce riscul presiunii arteriale ridicate.

Un singur cartof poate oferi cam 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului.

Potrivit specialistilor in nutritie, potasiul ajuta, de asemenea, la asimilarea calciului, important pentru mentinerea oaselor puternice.

Fibrele mentin sistemul digestiv sanatos si ajuta la reducerea riscului aparitiei unor anumite tipuri de cancer si probabil chiar a bolilor de inima. Cartofii contin gluten, un antioxidant care s-ar parea ca ajuta la protectia impotriva anumitor forme de cancer.

De ce este bine sa mananci cartofi? Gluten…

S-a constatat ca, in comparatie cu alte fructe si legume, cartofii au cel mai mare continut de gluten.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este bine sa mananci cartofi?

Lasă un răspuns