Slabirea cu alimente care hidrateaza0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente hidratante, apa, dieta, hidratare, slabire

Sigur ca ai auzit ca apa e de ajutor atunci cand incerci sa slabesti. Iar zvonul nu e fals, spun nutritionistii. Daca nu poti sta insa cu paharul de apa in mana, poti incerca o dieta pe baza de alimente care contin multa apa, la fel de eficienta.

Cercetare – Slabirea cu alimente hidratante

O cercetare a savantilor de la Universitatea din Tokyo a aratat ca femeile care consuma preponderent alimente cu un continut mare de apa au un indice de masa corporala mai mic si o talie mai fina.

Apa continuta din belsug de legume si fructe da mai repede senzatia de satietate, ajutandu-te sa mananci mai putin. Asigura-te ca mai ales in perioada in care frcutele si legumele proaspete se gasesc din plin le vei include mai des in alimentatie.

Pentru a-ti veni in ajutor, Health.com a realizat o lista de legume si fructe care au un continut de cel putin 90% apa.

Broccoli

Broccoli

Broccoli

Pe langa faptul ca te ajuta sa te saturi mai usor, gratie apei continute, broccoli este o sursa excelenta de fibra si calciu.

Varza

Este bogata in antioxidanti precum Vitamina C, varza intareste sistemul imunitar, fiind excelenta daca incerci sa slabesti.

Conopida

Ca mai toate legumele din familia cruciferelor, conopida previne cancerul, fiind o sursa excelenta de Vitamina C si folati. Pentru a profita la maximum de ea, fierbe-o doar putin si mananc-o in diverse combinatii.

Grepfruit

Acesta este prietenos cu inima, grepfrutul contine Vitamina C, acid folic, potasiu, dar si pectina, o fibra solubila care reprezinta un bun aliat in lupta cu ateroscleroza.

Trebuie sa stii ca varietatile roz sau rosii contin si Vitamina A si licopen, care protejeaza peretii arterelor de oxidare.

Pentru a alege fructele de pe urma carora sa ai cel mai mult de castigat, cantareste-le in mana si alege-le pe cele mai grele pentru dimensiunea lor.

Laptuci

Cu 60 – 70 de calorii la 500 de grame, laptucile sunt printre legumele perfecte daca incerci sa slabesti. Bogate in Vitamina B, acid folic si mangan, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, laptucile sunt esentiale unei bune functionari a sistemului imunitar.

Daca vrei cat mai multi nutrienti, alege varietatile colorate in verde inchis sau pe cele cu o nuanta purpurie.

Ridichi

Aceste legume abunda in potasiu, acid folic, antioxidanti si compusi pe baza de sulf, care ajuta la digestie. Nu inlatura frunzele, pentru ca acestea contin de 6 ori mai multa Vitamina C si calciu decat radacina plantei, pe care de obicei o consumam.

Spanac

Plin de savoare, spanacul este bogat in fier, acid folic si Vitamina K. Contine, de asemenea, antioxidanti de genul betacarotenului si Vitaminei C, dar si luteina, care protejeaza ochii de degenerarea maculara, ce poate duce la orbire.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Slabirea cu alimente care hidrateaza

Lasă un răspuns