Floarea-soarelui, proprietati si beneficii aduse organismului0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, beneficii, calciu, floarea soarelui, magneziu, petale, proprietati, remedii, seminte, utile

Una dintre plantele care au multe calitati benefice pentru corpul uman este floarea soarelui. Radacina acesteia, daca este recoltata toamna timpuriu, are proprietati laxative si usor calmante gastrice, in timp ce tulpina are puternice efecte febrifuge. Expertii sustin ca si frunzele verzi pot sa scada febra si, in plus, au actiune expectoranta si decongestiva pulmonara.

Petalele florii, folosite proaspete, au efect antitumoral si stimuleaza imunitatea. In plus, semintele de la aceasta floare, crude, proaspete si necojite pot fi transformate intr-un remediu pentru combaterea bolilor de rinichi, circulatorii si de bila. Expertii in fitoterapie spun ca palaria plantei, ramasa dupa indepartarea semintelor, este foarte utila contra durerilor de cap, bolilor eruptive la nivelul pielii si insolatiei.

Floarea soarelui

Floarea soarelui

Mai multe cercetari de medicina experimentala au aratat ca aceasta planta inhiba dezvoltarea formatiunilor tumorale, in unele cazuri provocand chiar si remisia lor partial. Daca apare un simptom specific unei afectiuni cancerigene, atunci se va putea folosi cate o jumatate de lingurita de pulbere de petale de floarea-soarelui, obtinuta prin macinare cu rasnita de cafea, de 4 ori pe zi.

Pentru situatia unor tumori maligne si benigne, se va administra cate o lingurita de tinctura din petalele plantei, de 4 ori pe zi, minimum 3 luni, fiecare doza fiind diluata in jumatate de pahar de apa.

Expertii sustin ca aceasta tinctura se poate prepara astfel: petalele proaspete si taiate fin cu un cutit se pun intr-un borcan, pana cand acesta se umple. La acestea se vor adauga deasupra alcool alimentar de 80 de grade, astfel incat sa le acopere complet, apoi se va inchide si se lasa la macerat timp de 10 zile.

Imediat dupa ce va trece aceasta perioada, se va filtra prin tifon, iar preparatul rezultat se depoziteaza in sticlute mici, inchise la culoare. Va trebui sa luati cate o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa, de 4-6 ori pe zi. Trebuie spus ca aceasta tinctura de floarea-soarelui poate fi folosita si in caz de bronsita cronica, faringita si amigdalita.

Health24.com scrie ca se va lua cate o lingurita de tinctura, de 3-4 pe zi, minim 3 saptamani, iar in mod suplimentar, se va face gargara cu 3 lingurite de tinctura, diluate in jumatate de pahar de apa.

Semintele de floarea soarelui trateaza carenta de magneziu in corp

Pe de alta parte, trebuie sa tineti cont de faptul ca semintele de floarea soarelui sunt o sursa buna de seleniu, care este un inamic dovedit al cancerului. S-a demonstrat ca seleniul induce repararea si sinteza ADN-ului in celulele deteriorate, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase si induce apoptoza lor sau moartea celulara programata. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Princeton din SUA.

Aceste seminte contin minerale benefice oaselor – calciu si magneziu. Cea mai mare concentratie de magneziu din organismul nostru se gaseste in oase. Sursa citata mai arata ca o parte ajuta la crearea structurii fizice osoase, pe cand restul este localizat la suprafata oaselor unde este depozitat pentru ca organismul sa il poata folosi in alte scopuri dupa cum are nevoie.

Cuprul din semintele de floarea soarelui este vital pentru functiile enzimelor implicate in legaturile chimice covalente dintre colagen si elastina, care ofera putere si flexibilitate oaselor si incheieturilor.

In plus, semintele de floarea soarelui contin magneziu, despre care se spune ca este mineralul fericirii. Prin preventia asaltului calciului in celulele nervoase si activarea lor, magneziul ne mentine nervii relaxati, si in aceeasi masura si vasele de sange si muschii.

Expertii spun ca prea putin magneziu se traduce prin prea mult calciu, iar surplusul de calciu va intra in celulele nervoase si le va determina sa transmita prea multe mesaje, conducand la o contractie prea puternica. Carenta de magneziu conduce la tensiune crescuta, dureri si surmenare asa ca trebuie sa fie evitat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Floarea-soarelui, proprietati si beneficii aduse organismului

Lasă un răspuns