Tinctura de fructe de soc si actiunea sa asupra sanatatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: frunze de soc, remediu, soc, tinctura, tincturi

Socul reprezinta o planta care sta la baza sucului, foarte utilizat pentru efectele sale asupra sanatatii. Care2.com scrie ca extractele de fructe de soc sunt folosite in scopul de a stimula imunitatea, dar si pentru combaterea starilor gripale si a virozelor.

Tinctura de soc

Tinctura de soc

Indicatii

In plus, tinctura din aceste fructe poate fi folosita cu multe medicamente. Totusi, cu toate ca aceasta tinctura este eficienta in multe situatii, este recomandat sa solicitati sfatul unui medic sau a unui fitoterapeut inainte de a va trata cu aceasta tinctura de fructe de soc.

Specialistii mai spun ca ea are un efect laxativ si purgativ puternic, astfel incat va fi administrata in mod cumpatat in doze mari, de peste 2 linguri pe zi.

Se va proceda astfel ca sa nu se poata accelera prea mult tranzitul intestinal. In afara cazurilor in care se utilizeaza tinctura de fructe de soc pentru slabire rapida sau contra constipatiei, este foarte indicat sa se ia zilnic si cate una-doua lingurite de pulbere de cretisoara sau „Alchemilla vulgaris” sau de scoarta de stejar „Quercus sp.”. Motivul il reprezinta tinerea sub control a tranzitului intestinal.

Contraindicatii

Aceste preparate care sunt obtinute din fructele de soc proaspete, tinctura si sucul, sunt contraindicate in cazurile de diaree acuta si cronica, precum si in cazul colitei de fermentatie.

De asemenea, cei care au parte de un colon sensibil sau sufera frecvent de balonare este indicat sa consume in paralel cu preparatele din fructe de soc si anumite condimente cu rol antiinflamator intestinal cum ar fi seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, menta. Trebuie sa stiti ca fructele de soc sunt foarte puternice ca remediu, apreciate fiind mai degraba ca medicament decat aliment.

Reactii adverse

Totusi, trebuie sa tineti cont daca folositi astfel de fructe ca orice medicament ingerat in doze prea mari, poate da reactii adverse cat se poate de neplacute: voma, arsuri la stomac, inflamarea gatului, dificultati in respiratie. Expertii spun ca dozele periculoase sunt de 200 de grame de fruct sau de suc si de 300 de grame de tinctura pe zi.

Cum se poate prepara tinctura de soc?

Tinctura din fructe de soc poate fi aliatul tau in curele de slabire pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale. Daca vreti sa va preparati acasa tinctura de soc culegeti fructele care nu au ajuns complet la maturitate, care au o culoare rosie spre violet.

In circa o zi de la recoltarea acestora, este bine sa le separati bacele de codite, sa le spalati si sa le zdrobiti cu o furculita pana devin ca o pasta. Incercati sa puneti intr-un tifon curat si stoarceti cu mana, prin presare pentru a obtine cat mai mult suc din fructe. Specialistii sustin ca este indicat sa combinati proportia de unu la unu, respectiv de cate 1 pahar de suc amestecat cu 1 pahar de alcool alimentar, dublu rafinat. Apoi va trebui sa le puneti si sa le pastrati in sticle mici, inchise la culoare.

Pentru cazul in care doriti sa folositi aceasta tinctura, trebuie spus ca ea se va administra, la inceput o singura lingura pe zi, la ora 18, iar daca organismul permite, se va majora doza pana la 4 linguri pe zi, luate in doza unica, la ora amintita.

Acest preparat se va dilua in circa o jumatate de cana apa si se va bea pe stomacul gol. In plus, aceasta doza se va putea mari in functie de reactia tranzitului intestinal: daca acesta devine foarte intens inca de la prima lingura, atunci doza nu se mareste; in caz contrar, se poate ajunge si la 4 linguri pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tinctura de fructe de soc si actiunea sa asupra sanatatii

Lasă un răspuns