De ce pot fi periculoase dietele Dukan si Atkins?0 Comments

Publicat in:
Etichete: atkins, cercetare, cure de slabire, diete, diete de slabit, Dukan, nutritie, proces, regim, studii, tracy man

Printre curele de slabit renumite se afla cea denumita Atkins sau cea denumita Dukan, diete care sunt urmate de sute de mii de oameni la nivel global. Totusi, expertii spun ca exista indicii ca aceste diete mai drastice pe care foarte multe femei le urmeaza, nu ar functiona. In urma unui studiu complex realizat de catre experta americana, Tracy Man, o profesoara de psihologie la University of Minnesota (SUA) au rezultat unele concluzii interesante cu privire la aceste cure de slabit.

Atkins si Dukan

Atkins si Dukan

Specialistul din SUA a realizat studii, timp de peste 2 decenii, asupra comportamentelor alimentare. BBC arata ca potrivit opiniei expertei, multe proteine s-au ingurgitat cu regimul Dukan, sau s-au eliminat glucidele cu regimul Atkins si chiar s-a pus toata increderea in regimul de tip paleolitic, al vanatorilor-culegatori.

Ea spune ca „adoptarea unui regim nu poate fi decat un esec pe termen lung„. Tracy Man a publicat recent concluziile sale in cartea de nutritie ‘Secrets From The Eating Lab’.

O mare parte a celor care urmeaza o cura de slabire estimeaza ca totul este o chestiune de vointa, dar in realitate, schimbarile biologice ii imping spre o farfurie plina varf dupa numai 3 saptamani in care au trait doar cu salata verde si apa.

Aceasta este concluzia lui Tracy Mann. Experta spune ca este vorba de o chestiune neurologica. In clipa cand se urmeaza un regim, creierul devine obsedat de mancare, mai ales daca aceasta arata foarte bine si pare apetisanta.

Multe persoane considera ca un regim se opreste la sfarsitul perioadei de restrictie!

Concluzia specialistului american este aceea ca cu cat incearca oamenii sa reziste mai mult, cu atat le este mai greu sa o faca. In cadrul unei diete, metabolismul incetineste, corpul incepe sa foloseasca caloriile in cel mai eficient mod posibil, iar acest aspect poate sa insemne un lucru bun pentru cine este pe cale de a muri de foame.

Experta considera insa ca acest aspect este totusi rau pentru cei care doresc doar sa piarda din greutate, pentru ca vor stoca respectivele calorii sub forma de grasime.

Mann atrage atentia asupra faptului ca modificarile de tip biologic pe care le inregistreaza corpul nu reprezinta singurele probleme.

Specialistul american mai spune ca multe persoane considera ca un regim se opreste la sfarsitul perioadei de restrictie. Totusi, Mann vorbeste insa despre o perioada nutritionala, in cadrul careia oamenii se simt bine pentru ca dieta lor a fost incununata de succes.

Cu toate acestea, momentul respectiv reprezinta numai prima etapa a unui proces mai lung. Potrivit specialistei, atunci cand oamenii pierd kilograme datorita unui regim, acestia vorbesc despre succes.

In cazul in care kilogramele revin, multe persoane nu spun ca este vina regimului, ci spun ca ei sunt in cauza. Dar aceasta este o afirmatie falsa„, apreciaza cercetatoarea din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce pot fi periculoase dietele Dukan si Atkins?

Lasă un răspuns