Dieta de vara, o dieta recomandata inainte de concediu0 Comments

Publicat in:
Etichete: abur, dieta, femei, masline, mic dejun, pranz, rosii, telina, vacanta, vara

Orice femeie isi doreste ca inainte de vacanta sa aiba un corp pregatit pentru valurile marii, plaja si soare. Iata o dieta inventata de sepcialistii de la Univeristatea din Shanghai, China, care se bazeaza pe un meniu sanatos si gustos si care te va incarca de energia necesara pentru a te putea bucura de vacanta.

Dieta de vara – alimente recomandate

Expertii spun ca pentru a avea silueta dorita, ai la dispo­zitie o serie de alimente bogate in substante nutritive, cu o cantitate medie de calorii, care sunt satioase. Dieta de vara se bazeaza pe consumul de cereale integrale, intrucat acestea ofera cantitati mari de fibre, vitamine si de minerale.

Dieta de vara

Dieta de vara

Expertii sustin ca este ideal sa consumi lactate semidegresate, oua si carne slaba de vita, de peste si de pui, fara piele. In plus, se recomanda sa mananci fructe si legume in stare cat mai naturala, mai ales ca acestea au multi antioxidanti si alte substante fara de care corpul nostru nu ar putea functiona in mod corespunzator.

Dieta de vara – meniu

Pentru prima zi a saptamanii se recomanda sa mancati la micul dejun un bol cu lapte si cereale integrale, iar la gustare un mar sau o banana. In cazul pranzului, va trebuie carne slaba de pui sau peste, o salata mixta cu lamaie si ulei de masline.

Pentru cina este indicata o ciorbita de legume. In a doua zi a saptamanii este bine sa aveti la micul dejun o omleta din doua oua cu branza semidegresata si verdeturi. Ca si gustare ar fi indicat un pumn de migdale, stafide, nuci si o ceasca de ceai verde.

La pranz, se recomanda o portie de orez cu legume, dar si o salata de rosii cu ulei de masline, otet de mere, sare si piper. La gustare este bine sa mancati 4-5 biscuiti integrali, iar la cina o ciorba de loboda.

Pentru miercuri, a 3 -a zi a saptamanii, micul dejun va contine un pahar de lapte semidegresat, 1-2 felii de paine integrala cu pate vegetal si branza degresata. La gustare trebuie sa aveti un mar, la pranz o portie de pui cu ciuperci, iar la cina o salata de rosii, castraveti, telina, masline, branza si ou. Ca dressing, foloseste otet de mere si ulei de masline.

Pentu a patra zi a saptamanii, mancati dimineata un bol cu lapte cu cereale integrale, iar la gustare, 2 fructe la alegere. In cazul pranzului, este indicat sa aveti cartofi la cuptor cu rozmarin, dar si o salata de varza alba cu piper, ulei de masline si otet de mere. La cina este indicata o supa de galuste.

Pentru a cincea zi a saptamanii, la micul dejun va trebui sa aveti parte de o cana de lapte cu cacao, un cub de branza topita, doua felii de paine integrala sau graham toast cu unt si miere. La gustare, ar fi bun un pumn de cirese, la pranz – o portie de paste integrale cu ton si sos de rosii, iar seara la cina legume cum ar fi vinete, dovlecei, rosii, ardei grasi – coapte sau preparate la abur.

Pentru a sasea zi se recomanda 2 feliute de painici expandate din orez integral, un ou fiert, o cana de ceai verde, iar la gustare circa 2-3 bucatele de ciocolata neagra. La pranz, este bine sa aveti o friptura la gratar de carne de vita, de curcan sau de pui sau la cuptor, iar ca gustare ar fi buna o salata de fructe. Pentru masa de seara este recomandat sa mancati o portie de somon la tava cu broccoli fiert si parmezan ras.

In ultima zi, duminica, la mic dejun ar fi bun un bol cu lapte cu cereale integrale, iar la gustare, o branza semidegresata cu 2-3 felii de rosii. Pentru pranz, este indicata o portie de orez integral cu peste la gratar, iar seara o ciorba de legume.

Dieta de vara – trucuri

Expertii asiatici spun ca inainte de fiecare masa, este bine sa consumati pana la 2 lingurite cu otet de mere, dupa care este indicat sa beti un pahar cu apa.

Acesta va accelera metabolismul, va reduce apetitul, previne aparitia balonarii si mentine in limite normale nivelul zaharului din sange.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta de vara, o dieta recomandata inainte de concediu

Lasă un răspuns