17 stiluri de mascare a furiei – care este al tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ascundere, comportament, furie, masca, mascare

Vanatorul

Acest tip apeleaza la trucuri murdare pentru ca el isi pacaleste partenerul/partenera de comunicare spunand ca isi doreste ca acesta/aceasta sa se comporte intr-un anume fel, iar cand aceasta se intampla, vanatorul isi ataca partenerul/partenera pe motiv ca s-a supus dorintei lui. “Cred ca ar fi bine sa ne intalnim si cu alte persoane” spune Vanatorul. ‘Bine… spui tu”. “O sa-i contactez pe cutare si pe cutare ca sa ne intalnim cu ei in acest weekend”. “Ce vei face… ? Nu ti-a pasat niciodata de mine”, spune Vanatorul si se porneste cearta. De fapt ceea ce ar vrea sa spuna Vanatorul este ca isi doreste sa afle daca tu iti doresti o relatie exclusivista.

Mascarea furiei

Mascarea furiei

Cel care zgarie suprafata

Aceasta persoana aproape ca aduce la suprafata ceea ce-i displace dar nu intru-totul. In loc sa-si admita ingrijorarea fata de situatia financiara doar va intreba inocent: “Hmm, asta oare cat a mai costat?”, oferind un indiciu destul de evident dar fara ca vreodata sa se confrunte direct cu situatia de criza.

Bomba cu efect intarziat

Aceasta persoana nu reactioneaza imediat la problema atunci cand este furioasa. Isi pune sentimentele de furie la pastrare pentru viitor, si aduna din ce in ce mai multe resentimente mari si mici. Apoi odata ce simte ca si-a atins limita de retentie, persoana explodeaza agresiv (uneori din senin) asupra partenerului coplesit si nepregatit.

Teroristul trivial

In loc sa isi exprime in mod cinstit resentimentele, teroristul trivial se simte chit daca face lucruri care stie ca il vor enerva pe partener: va lasa vasele murdare in chiuveta, isi va lasa unghiile taiate in pat, va da televizorul prea tare, va ragai foarte tare etc.

Jokerul

Deoarece este infricosat sa infrunte deschis conflictele, jokerul va glumi si va continua sa glumeasca atunci cand partenerul/partenera sa doresti sa fie serios si in felul acesta va evita durerea confruntarii si va bloca exprimarea sentimentelor importante.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

17 stiluri de mascare a furiei – care este al tau?

Lasă un răspuns