Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie 18, 2014

Principala cauza a afectiunilor

Publicat pe 18 sept. 2014 at 12:02am

Asa-numita „reactie la stres” consuma energia, hormonii, enzimele si alte substante chimice, asa cum este aratat prin diferite studii de specialitate.

Aceasta reactie se poate manifesta in urmatoarele simptome: hipertensiune, digestie slaba, probleme respiratorii, disfunctii sexuale, disfunctii ale sistemului imunitar si probleme ale sistemului nervos central, precum ticuri, contractii musculare, nervozitate si incapacitatea de a dormi bine.

Reactia la stres, in clipa cand este severa, se transforma in arteroscleroza, ingrosarea arterelor, atacuri de inima, comotie cerebrala si suicid.

Potrivit expertilor, intre 80-90% din boli sunt datorate stresului, dar unii cercetatori considera ca toate bolile…

De ce ne ingrasa painea?

Publicat pe 18 sept. 2014 at 12:01am

Painea este simbolul supravietuirii si, trecand prin perioade de foamete sau de imbelsugare, umanitatea a aflat ca painea si apa inseamna viata, afirma nutritionistii.

Indiferent de statutul social sau financiar, de pregatirea profesionala, varsta, preferinte alimentare sau religie, painea are locul sau pe masa fiecaruia: exista paine rustica, rotunda si rumena, coapta pe vatra, dreptunghiulara, ca un cozonac, asezonata cu toate semintele si mirodeniile pamantului, chifle, cornuri, baghete, franzele, ciabatte, lipii.

De pilda, in sudul Italiei al sfarsitului de secol XIX, regele Umberto si regina Margherita au fost serviti cu pizza de Raffaele Esposito, care a…

Cum arata rinichiul creat in laborator de savantii din SUA?

Publicat pe 18 sept. 2014 at 12:00am

Bolnavii care sufera din cauza afectiunilor rinichilor au parte de o noua speranta. O echipa de cercetatori americani de la Massachusetts General Hospital a reusit sa recreeze un rinichi functional la soareci de laborator, deschizand astfel portile catre o transpunere la om, informeaza revista Nature Medicine.

Un rinichi de soarece creat in laborator de cercetatorii americani a fost transplantat cu succes pe un animal care suferea de deficienta renala si a inceput sa produca urina.

Potrivit specialistilor, tehnici similare pentru a produce anumite organe au fost deja folosite si pe pacienti umani, insa rinichiul creat de savantii americani este organul cu cea mai complicata structura ce a fost realizat pana in…