Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Oase Scheletul Uman – Poze si Imagini Oasele corpului uman

Fotografiile au fost postate pe 22 ian. 2011 at 3:45pm

In acest articol va sunt prezentate majoritatea oaselor din Componenta corpului uman. Scheletul uman oasele corpului, oasele corpului uman, scheletul uman imagini, scheletul uman poz,e cate oase are corpul uman, scheletul uman 3d,  scheletul uman, oase, desen scheletul uman, oasele corpului omenesc, scheletul uman poza, poze scheletul uman, cate oase are scheletul uman, corpul uman oase, boli oase, corpul uman desen Oasele Mainii – Imagine 3d

Corpul Uman

Poze si Imagini 3d Oasele Bazinului

Corpul uman desen. Oasele capului uman Poza fidela realitatii 3d.

Imagine cu craniul uman

Poze si imagini cu partea posterioara a corpului : soldul, osul iliac, osul sacral, coapsa, genunchi, patela, femurul, tibia, glezna, laba piciorului si degetele de la picioare, oasele metatarsiene , falangele, oasele tarsiene.

Poze si imagini cu femurul. Vedere posterioara : condil medial, epicondil lateral al femurului , patela condil lataral, fosa intercondilara, fibula si tibia. Poze si imagini cu patela , fata anterioara Capul femural imagini. Osul soldului, capul femural, gatul femural, marele trohanter Oasele Coloanei Vertebrale .Poze si imagini 3d fidele realitatii

Oasele coloanei vertebrale.

Imagine Axis: proces spinos, orificiu vertebral proces transversal pedicul Oasele mainii poze si imagini : ulna , radius, osul antebratului, osul scafoid, os capitat , osul trapezoid, os trapez, oasele articulatiei mainii, os hamatum, os cuneiform, os lunar, falangele mainii oasele.

Articulatia mainii oase imagini

Poze si imagini cu articulatia coxofemurala dreapta : osul iliac osul ilion, os ischilon , osul pubis, si osul femural imagini Poze si imagini femurul uman

OSUL INTERPARIETAL

Os care se află între cele două oase parietale, localizat în porţiunea posterioară a cutiei craniene.

OSUL ÎN SEMILUNĂ (LUNAR)

Un os carpian, situat la nivelul încheieturii mainii.

OSUL FRONTAL

Os nepereche, ce formează par­tea osoasă a frunţii. Osulfrontalse curbează în partea de jos, deasu­pra feţei, pentru a forma orbitele ochilor. Deasupra acestora, osul frontal conţine sinusurile frontale.

OSUL CUBOID

Osul din partea externă a tarsu-lui (gleznă), unul din cele mai mari oase ale piciorului. Se articulează în spate cu calcaneul (osul călcâ­iului) şi în faţă cu oasele metatar-siene patru şi cinci.

OSUL LACRIMAL

Cel mai mic dintre oasele feţei. Are formă rectangulară şi face parte din orbită.

OSUL NAVICULAR

Os de la nivelul piciorului, care leagă talusul (osul care intră în structura articulaţiei gleznei] de oasele cuneiforme (trei oase dis­puse pe un singur rând, localizate în porţiunea mijlocie a piciorului).

OSUL OCCIPITAL

Un os al craniului, ce are formă de cupă şi formează porţiunea poste­rioară şi o parte a bazei neurocra-niului (partea craniului ce adăpos­teşte creierul).

OSUL PARIETAL

Os cranian de mari dimensiuni care formează partea superioară şi cele laterale ale cutiei craniene. De fiecare parte a craniului se găseşte câte un os parietal. Acesta se arti­culează posterior cu osul occipital (osul în formă de cupolă al craniu­lui) şi anterior cu osul frontal (osul care formează fruntea şi porţiunile superioare ale orbitelor).

OSUL SCAFOID

Unul dintre cele opt oase mici situ­ate la nivelul încheieturii mâinii, ce se uneşte cu osul trapez şi osul trapezoid în partea anterioară şi cu radiusul în partea posterioară. Acest os se fracturează cel mai frecvent atunci când o persoană cade pe mâna aflată în extensie.

OSUL SFENOID

Os care formează baza craniu­lui. Osul sfenoid prezintă un corp care conţine sinusurile parana-zale, două aripi care intră în struc­tura orbitelor şi două procese pte-rigoidiene îndreptate în jos.

OSUL TEMPORAL

Fiecare dintre oasele pereche care intră în alcătuirea cutiei craniene. Partea petroasă a osului formează baza craniului şi conţine urechea medie şi urechea internă. Partea scuamoasă formează o parte din faţa laterală a craniului. Fracturile osului temporal pot duce la hemo­ragii intracraniene masive.

OSUL TRAPEZOID

Unul dintre cele opt oase mici ale încheieturii mainii.

OSUL ZIGOMATIC

Fiecare dintre oasele pereche pre­zente de fiecare parte a viscerocraniului (scheletul feţei), situat la nivelul obrajilor. Osul zigomatic constituie unul din cele două oase care intră în alcătuirea arcadelor zigomatice.

OSVORMIAN/OASE VORMIENE

Denumire dată oaselor mici ce dezvoltă la nivelul articulaţiilor dintre oasele marice alcătuiesc bolta craniană.

OSEOS

Descrie o structură osoasă. De exemplu, structura osoasă a ure­chii medii.

OSIFICARE

Proces prin care se dezvoltă ţes­tul osos şi care încep încă din tim­pul vieţii intrauterine, din stadiul de embrion. Iniţial, celulele speci­alizate, numite osteoblaste, depun fibre de colagen şi substanţa de bază, într-o reţea. 0 parte din­tre osteoblaste rămân prinse în reţea, ca osteocite (celule osoase). Ţesutul osteoid se impregnează cu săruri anorganice, pentru a forma osul. Există două forme de osifi­ca re, osificarea de membrană, în cazul oaselor de membrană, cum sunt oasele bolţii craniene, sau osificare de cartilaj, care este spe­cifică oaselor de cartilaj, cum sunt oasele membrelor sau vertebrele.

OSTECTOMIE

Indepărtarea pe cale chirurgicală a unei părţi din os deformată sau lezată sau a unui os întreg.

OSTEOINTEGRARE

Tehnică prin care se introduc într-un os viu unele materiale stră­ine de corp, ce pot fi încorporate în os fără ca să apară o reacţie de respingere din partea organismu­lui. Un astfel de material este tita­nul, care este folosit ca …

Vedeti si:Cand ar trebui sa merg la neurolog?Ameteala/Vertij: Cand trebuie sa mergi la medicul neurolog?Legatura surprinzatoare dintre sanatatea orala si…

Vezi imagini

(citeste comentariile sau lasa chiar tu unul)

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 1 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 2 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 3 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 4 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 5 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 6 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 7 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 8 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 9 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 10 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 11 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 12 din 13 images.

« Imagine anterioara Imagine urmatoare »

Vezi imaginea nr. 13 din 13 images.

19 comentarii

  1. Anonim

    Mai am putin si ma inscriu si eu la facultate la medicina de abia astept,imi place foarte mult,dar eu ma intrept spre cusurile de fizioterapie,si sunt constienta ca este foarte mult de invatat,dar daca iti place un lucru il faci de placere.

  2. Anonim

    Prima imagine are citeva denumiri incomplete.

  3. Diana A

    Multumim pentru imagini si explicatii.

  4. ramona

    multumesc pt imagini 

  5. naspa ma cum va place scarbosenia aia

  6. madalina

    e super interesant… .. 😉

  7. Mihai

    De apreciat efortul depus pentru realizarea acestei prezentari.
    „rasfoind” printre fotografiile atasate am  remarcat unele definitii gresite precum si etichetari gresite.
    Ceea ce spun nu este un repros,este o atentionare in ideea ca ele pot fi corectate.
    Inca o data aprecieri pentru efortul depus.

  8. Eftimiu Elisabeta

    Am o coloana stramba aproape informa de S intors si am niste dureri cumplite la artilatia femurala dreapta. Exista vreun tratament? Se mai poate indrepta o coloana stramba? Mentionez ca am fost operata de tumoare maligna col uterin (carcinom invaziv) in urma cu 2 ani si jumatate si am facut doar 25 sedinte radioterapie post-operator si de atunci am 2 leziuni pe col femural dreapta si 1 leziune post radic pe creasta iliaca, iar la ultimul RMN aceste leziuni sunt in regresie. Multumesc anticipat pentru un ulterior raspuns.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns