De ce ne ingrasa painea?0 Comments

Publicat in:
Etichete: carbohidraţi, experti, gras, nutritie, paine, painea ingrasa, sanatate

Painea este simbolul supravietuirii si, trecand prin perioade de foamete sau de imbelsugare, umanitatea a aflat ca painea si apa inseamna viata, afirma nutritionistii.

Indiferent de statutul social sau financiar, de pregatirea profesionala, varsta, preferinte alimentare sau religie, painea are locul sau pe masa fiecaruia: exista paine rustica, rotunda si rumena, coapta pe vatra, dreptunghiulara, ca un cozonac, asezonata cu toate semintele si mirodeniile pamantului, chifle, cornuri, baghete, franzele, ciabatte, lipii.

Painea ingrasa

Painea ingrasa

De pilda, in sudul Italiei al sfarsitului de secol XIX, regele Umberto si regina Margherita au fost serviti cu pizza de Raffaele Esposito, care a avut inspiratia sa puna sos de rosii, branza si busuioc pe un blat de paine. Asa a luat nastere un deliciu culinar care a cucerit planeta. Si John Montagu, al IV-lea conte de Sandwich, a folosit painea cand a avut nevoie de o gustare practica, usor de luat in timpul jocului de carti.

Organismul nostru functioneaza pe baza de glucoza, iar painea este cea mai banala si mai accesibila sursa de glucide.

O cantitate mica de paine ajuta la slabit!

Creierul si muschii consuma exclusiv glucoza, prin urmare, in alimentatia noastra zilnica trebuie sa existe produse care contin glucide: paine, cereale, malai, paste fainoase, orez, cartofi, fasole, mazare.

Amidonul din aceste alimente este format din lanturi lungi de glucoza care se absorb lent in sange si furnizeaza organismului combustibilul de care are nevoie timp de doua-trei ore dupa masa, afirma expertii.

Potrivit nutritionistilor, o cantitate mica de paine prezenta la fiecare masa ajuta la slabit, pentru ca „lipidele ard in focul glucidelor”.

Specialistii sustin ca nu painea in sine ingrasa, ci cantitatea in care o consumam. Cu un aport mediu de 230 cal/100 g, nu putem spune ca painea e vinovata de kilogramele in plus atat timp cat mezelurile contin in medie 350 cal/100 gr, iar cascavalul 380 cal/100gr.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

De ce ne ingrasa painea?

Lasă un răspuns