Top 10 alimente care ingrasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente care ingrasa, cura de slabire, de evitat, dieta, top alimente care ingrasa

Topping-uri, dressing-uri si sosuri

Topping-uri, dressing-uri si sosuri adaugate unor alimente de primavara de altfel sanatoase, pot echivala cu un dezastru dietetic.

Top alimente care ingrasa

Top alimente care ingrasa

Sosul olandez pe sparanghel, frisca pe capsuni sau dressing-uri de salata pe salate – toate acestea transforma o mancare perfect sanatoasa intr-o bomba de calorii.

Pentru a pastra controlul caloriilor, alege varianta degresata a topping-ului tau preferat, sau renunta complet la el.

Bauturi de sezon

Bauturile de sezon cum sunt frappe-urile, shake-urile, cocktail-urile si smoothie-urile, sunt favorite la debutul primaverii cand stai cu prietenii pe o terasa. Caloriile lichide se acumuleaza cel mai repede. Este bine sa stii din ce se compune bautura ta si sa limitezi componentele bogate in calorii. Altfel, numai cateva din aceste bauturi pot aduce sute de calorii in plus organismului tau.

Deserturi

Deserturile preparate cu nuci, ciocolata si cocos, pot reprezenta bombe calorice. Sfatul nostru: consuma fructe la desert, sau serveste-te numai cu o mica portie de prajitura.

Salate cu maioneza

Salatele cu maioneza, cum sunt salata de pui, salata de cartofi, sunt foarte usor de pregatit pentru un picnic, dar sunt si ele incarcate cu grasimi si calorii. Este insa simplu de a gasi o solutie in aceste cazuri: Pur si simplu scade cantitatea de maioneza sau opteaza pentru maioneza light (degresata), inlocuieste maioneza cu mustar sau condimente proaspete, si gandeste-te la alternativa unor ingrediente mai sanatoase pentru salata ta, cum ar fi fasolea verde la salata de cartofi sau strugurii la salata de pui. Astfel reduci continutul in grasimi si adaugi un iz de arome proaspte de primavara.

Iar la felul principal? Ceva simplu! A servi primavara salate la aperitiv este o idee excelenta, deoarece poti alege din minunatele legume si verdeturi proaspete, dar renunta la a le incarca cu ingrediente pline de grasime cum sunt branza, crutoanele, maioneza si alte dressing-uri.

Prajeli

Primavara este momentul sa incepi sa dai drumul la gratar si sa savurezi mancaruri la gratar cum sunt micii, hamburgerii, hot dog-ii, coastele, muschiuletul. Poti opta sa iti umpli gratarul cu produse ce contin putine grasimi: pui, peste, carne slaba, legume si fructe. Stai departe de burgerii cu multa grasime, de muschiul gigant pe gratar, de coaste…

Nuca de cocos

Nuca de cocos se gaseste in numeroase feluri de mancare favorite primavara, cum sunt fructele de mare, placintele, prajiturile, biscuitii si smoothie-urile. Dar cocosul contine grasimi saturate, iar in 30 g de cocos sunt 129 calorii si 8 grame de grasime.

Daca mananci o portie mare de cocos, caloriile o iau razna, deoarece de regula cocosul este asociat cu alte ingrediente ce contin multe calorii.

Sfatul nostru: Stai departe de mancarurile ce contin cocos si savureaza in schimb cerealele crocante sau toast-ul cu cereale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top 10 alimente care ingrasa

Lasă un răspuns