Cum ne hidratam organismul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cantitatea de apa, cantitatea de apa pe zi, cantitatea de lichide, cate lichide bem, de ce trebuie sa ne hidratam, pe zi, zilnic

Lichidele sunt foarte importante pentru o dieta sanatoasa peste zi, dar si in derularea tuturor reactiilor metabolice din organism. Hidratarea celulara este esentiala ca reactiile energetice sa poata sa se desfasoare in conditii normale.

Cantitatea de apa pe zi

Cantitatea de apa pe zi

De ce trebuie sa ne hidratam?

Consumul de lichide este fundamental in eliminarea toxinelor din organism, atat pe cale digestiva, cat si pe cale urinara. Apa este cel mai bun detoxifiant pentru organism. Nu putem avea un tranzit intestinal normal fara o hidratare corespunzatoare.

Medicii sustin ca pentru corpul uman, constipatia este frecvent legata si de un aport insuficient de lichide.

Cantitatea de apa sau lichide pe zi

Expertii spun ca pentru o dieta zilnica echilibrata, atat copiii, cat si adultii necesita un aport minim de 2l de lichide zilnic. Consumul de lichide trebuie corelat cu gradul de efort fizic, temperatura mediului ambiant sau alimentele consumate.

Astfel ca o persoana activa din punct de vedere fizic, care petrece o ora la sala de sport sau practica un sport cu consum energetic important, trebuie sa suplimenteze cu 1-2 litri cantitatea de lichide.

De exemplu, in anotimpul calduros, datorita pierderilor lichidiene crescute, trebuie suplimentat si aportul de lichide. Alimentele de origine animala, precum:

  • carne,
  • branzeturi,
  • oua,
  • precum si condimentele,
  • cerealele sau
  • fructele deshidratate

fac necesara consumarea unui volum mai mare de lichide.

Mai mult, fructele si legumele proaspete, precum si supele de legume, compoturile de fructe fara adaos de zahar contin un procent important de apa si astfel sunt considerate alimente cu efect rehidratant.

Atentie ce lichide consumati!

Lichidele dulci, cafeaua, alcoolul, sucurile carbogazoase au adesea un efect de deshidratare, spre deosebire de apa, care reprezinta cel mai bun lichid pentru hidratarea si eliminarea toxinelor din organism.

In consecinta, comsumul a minimum 2l de lichide pe zi ofera cadrul sanatos pentru buna desfasurare a metabolismelor organismului uman.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum ne hidratam organismul?

Lasă un răspuns