Cum sa alegi periuta de dinti2 comentarii

Publicat in:


Periute de dinti

Periute de dinti

Cand v-ati gandit ultima oara la motivele pentru care ati ales periuta de dinti pe care o folositi? In general, atunci cand cumpara o periuta de dinti, oamenii se decid asupra modelului in functie de mai multe componente. Aceste componente nu sunt, de cele mai multe ori, elementele care ar trebui sa fie luate in calcul atunci cand vrem sa alegem periuta de dinti potrivita. Dintre acestea enumeram: numele producatorului periutei de dinti, forma acesteia, culoarea periutei, pretul si, uneori, chiar si locatia in care o gasim (este mai la indemana chioscul de langa bloc decat farmacia aflata la 3 strazi departare). Atunci cand vrem sa alegem periuta de dinti ideala, trebuie sa avem in vedere cateva aspecte diferite de cele enumerate anterior.

Pricipalul scop al periutei de dinti

Scopul principal al periutei de dinti este sa curete eficient majoritatea partilor dentare si sa ajunga in locurile mai putin accesibile. Sunt sigura ca deja v-ati gandit la periuta de dinti electrica. Ei bine, exista mai multe voci care spun ca acest tip de periute de dinti sunt mai eficiente si dau un randament mai mare. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada conform careia acest tip de periuta curata cu mult mai bine dintii. Totusi, nu putem sa nu luam in calcul faptul ca procesul de curatare devine mai usor.

Ce fel de periuta de dinti ar trebui sa folosesc?

– O periuta de dinti cu peri moi. Motivul este foarte simplu. Perii aspri ranesc gingiile, provoaca retentie gingivala si nu curata in totalitate. Perii moi ajung in locurile mai putin accesibile, fiind mai flexibili si nu ranesc gingiile.

Periuta de dinti trebuie sa iba un cap mic, pentru a putea ajunge in locurile mai stramte (spre exemplu, acolo unde sunt situate maselele de minte).

– Manerul trebuie sa fie unul confortabil si sa permita manevrarea usoara a periutei.

– Forma gatului si a manerului nu trebuie sa fie elementele esentiale in alegerea unei periute de dinti, asa ca nu acordati o importanta ridicata acestor doua aspecte atunci cand luati decizia.

Periutele de dinti electrice nu confera un avantaj semnificativ fata de periutele obisnuite. Ele ar trebui folosite de catre persoanele cu handicap, de catre persoanele care utilizeaza aparate dentare sau de catre pacientii care nu au abilitati motrice fine.

De ce sa schimb periuta de dinti

O periuta de dinti trebuie schimbata o data la 3 luni de zile sau atunci cand perii nu mai sunt conformi. Iata, in continuare, cateva sfaturi in ceea ce priveste periajul si schimbarea peritelor de dinti.

– Atunci cand perii din periuta de dinti nu mai au pozitia initiala, ceea ce poate duce la retragerea gingiei, dureri, inflamari si chiar infectii.

– Daca periuta dvs. arata impecabil dupa o perioada de aproximativ jumatate de an, arata faptul ca periajul dentar este unul extrem de bland si nu cum ar trebui.

– Exista periute care isi schimba culoarea pentru a aminti posesorilor ca trebuie schimbata si ca termenul de valabilitate a expirat.

– Cel mai important aspect este dat de schimbarea periutei de dinti imediat dupa raceala, dureri in gat, infectii bucale, sau gripa. In aceste perioade, microbii se pot acumula in perii periutei de dinti si vor duce la o noua infectie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa alegi periuta de dinti

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns