Indreptarea dintilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: aparat dentar, aparate dentare fixe, aparate dentare mobile, dentist, dinti perfecti, indreptarea dintilor

Indreptarea dintilor – Dinţii contribuie la definirea aspectului nostru şi tot mai mulţi copii devin conştienţi de defectele lor, dacă dinţii nu sunt perfecţi. Totuşi, încălecarea sau suprapunerea (ocluzia) anormală a dinţilor nu reprezintă obligatoriu probleme ce necesită tratament.

Tratamentul pentru indreptarea dintilor ar trebui urmat numai pentru:

  • A preveni afectarea funcţiei cavităţii bucale;
  • A preveni traumatizarea dinţilor protruzionaţi;
  • A face mai uşoară igiena orală;
  • A crea un spaţiu în care să poată intra un dinte pierdut, care lipsea sau care era poziţionat greşit.
Indreptarea dintilor

Indreptarea dintilor

TRATAMENTUL ORTODONTIC PENTRU INDREPTAREA DINTILOR

Pe măsură ce copiii îşi schimbă dinţii de lapte cu dinţii definitivi, ceea ce se produce în jurul vârstei de 7-10 ani, se întâmplă ca dinţii să nu fie plasaţi chiar în poziţia corectă. Acest lucru se întâmplă deoarece maxilarele nu au crescut suficient de mult pentru ca pe ele să încapă corect atât noii, cât şi vechii dinţi.

De aceea, copiii ar trebui examinaţi de rutină pentru malocluzie, în jurul vârstei de opt ani şi trimişi la un medic specializat în ortodonţie, dacă este nevoie de tratament. Totuşi, este neobişnuit ca tratamentul să fie început înainte de vârsta de 11 sau 12 ani, deoarece copiii sunt încă în creştere şi o parte din probleme s-ar putea rezolva de la sine.

APARATELE DENTARE PENTRU INDREPTAREA DINTILOR

Tratamentul malocluziei poate implica aparate dentare fixe sau mobile, cu sau fără extracţii dentare. Aparatele fixe sunt folosite mai frecvent în prezent şi se folosesc pentru orice perioadă mai mare de doi  ani. Purtarea aparatelor dentare necesită o igienă dentară riguroasă şi un periaj regulat, pentru ca la sfârşitul tratamentul să existe siguranţa unui zâmbet sănătos.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Indreptarea dintilor

Lasă un răspuns