Cancerul gastric2 comentarii

Publicat in:


Cancerul gastric (cancerul de stomac) se poate răspândi repede în întreg corpul, astfel încât recunoaşterea lui fastă este very importantă. A fost identificat un număr mare de factori de risc pentru această boală.

Stomacul este o parte a tractului digestiv situată între esofag şi intestinul subţire.

Alimentele solide şi cele lichide trec prin esofag, către stomac. Apoi musculatura stomacului acţi­onează în sensul develop intoării alimentelor într-un lichid – acest pro­ces fiind ajutat de acidul gastric şi enzimele din stomac.
După aproximativ trei ore, ali­mentele mărunţite trec în intes­tinul subţire. Aici se continuă pro­cesul de digestie şi soak upţie în sânge a substanţelor nutritive din alimente.

In această think about se poate observa o tumoră gastrică (încercuită) de tip adenocarcinom. Prin rezecţia precoce a tumorii gastrice, se poate obţine vindecarea.

Activitatea stomacului este con­trolată nervos de trei aspecte:
■ Mirosul alimentelor;
■ Mâncatul în sine;
■ Prezenţa materiei alimentare în stomac.

Celulele tumorale

Tumorile apar în organism atunci când celulele corpului se înmul­ţesc fără să fie nevoie. In mod nor­mal, celulele se înmulţesc numai atunci când organismul are nevoie de ele. Dacă însă se produc mai multe celule decât are organismul nevoie, se formează o masă de ţesut suplimentar, numită tumoră, care creşte. Această tumoră poate să fie benignă (inofensivă) sau malignă (canceroasă).

Celulele maligne provenite dintr-o tumoră se pot răspândi prin sânge sau sistemul limfatic. Cancerul gas­tric (cancerul de stomac) este dato­rat modificărilor ce apar în mucoasa peretelui gastric şi se poate dezvolta în orice zonă a stomacului.

Tumora este, de obicei, mică şi limitată la mucoasa gastrică, dar, pe măsură ce creşte, poate trece de peretele stomacului, provocând îngustarea lumenului gastric. Se mai poate ca tumora să se ulcereze, ceea ce duce la sângerări.

Diagnosticul precoce al cancerului gastric este important pentru succesul tratamentului. Diagnosticul este deseori pus prin gastroscopie, ce permite vizualizarea interiorului stomacului.

Cauzele cancerului gastric

Cancerul gastric este mai frecvent în rândul populaţiei cu vârste de peste 50 de ani şi afectează de două ori mai mulţi bărbaţi decât femei.
typically, în ţările dezvoltate, prin eforturile de depistare pre­coce a cancerului gastric, mor­talitatea prin această boală este în scădere.

Cancerul gastric este mai frecvent în anumite regiuni ale lumii, în unique în Orientul înde­părtat şi în the us de Sud. Totuşi, nu toate cancerele gastrice sunt la fel, aşa încât se presupune că şi cauzele diferitelor forme de can­cer sunt diferite, în diferite grupe populaţionale.
Un regim alimentar bogat în ali­mente conservate prin deshidra­tare, afumare, advertăugare de sare, sau murare pot creşte riscul can­cerului gastric. Totuşi, consu­mul de fructe şi legume proaspete poate oferi o oarecare protecţie. Au un risc crescut şi persoanele care au suferit operaţii de stomac, cei care suferă de anemie perni­cioasă (deficienţă de vitamina B12) şi fumătorii.

Ulcerele gastrice

Deşi ulcerele gastrice în sine nu par să crească riscul de dezvol­tare a cancerului gastric, în apa­riţia acestuia pare să fie impli­cată o bacterie numită Helicobac­ter pylori, care determină şi apari­ţia ulcerului şi pare să crească ris­cul malignizării.

Anumite alimente sunt asociate cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului gastric. Acestea includ preparatele afumate sau săfee, cum ar fi peştele afumat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cancerul gastric

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns