Hernia – Apariţia unei obstrucţii intestinale0 Comments

Publicat in:


Hernia – Umflătura se întăreşte

De-a lungul unei saptmani, umflatura a devenit dureroasa si in tensiune iar Amy a observat ca parea mai dura decat de obicei. Amy a inceput sa se ingrijoreze in legatura cu aceasta cand a inceput sa aiba si dureri episodice la nivelul abdomenului , care au devenit din ce in ce mai frecvente dupa mese.

Apoi Amy a inceput sa simta dureri puternice si greata si a varsat de doua ori. Ea a crezut initial ca aceasta era din cauza unui aliment pe care  nu l-a tolerat si nu a facut legatura si nu a facut legatura dintre durere si starea de rau şi umflătura de la nive­lul peretelui abdominal. Totuşi, pe măsură ce durerea creştea în intensitate, ea a hotărât să se pre­zinte la medicul de familie.

La începutul consultaţiei, medicul a cântărit-o pe Amy. Apoi el a trecut la examinarea pacientei şi a diagnosticat prezenţa unei hernii ombilicale, care determina durerile pacientei.

Identificarea herniei

Medicul de familie a lui Amy a pal­pat umflătura de la nivelul perete­lui abdominal şi i-a spus pacientei că are o hernie ombilicală – adică o ieşire printr-un orificiu din pere­tele abdominal, a unui sac alcătuit de peritoneu, membrana ce căptu­şeşte cavitatea abdominală. Medi­cul i-a mai spus lui Amy că durerea şi starea de rău arau aproape sigur datorate unei porţiuni a intestinu­lui ce era prinsă în locul de herni-ere, care apoi s-a obturat.

Amy a fost trimisă la spital, unde chirurgul a confirmat diagnosticul pus de medicul de fami­lie. El a cerut efectuarea unei radi­ografii abdominale, care a arătat prezenţa unor nivele de lichid şi anse intestinale dilatate, indicând obstrucţia intestinală. Medicul i-a explicat pacientei că hernia tre­buie operată în aceeaşi zi, pentru a preveni complicaţiile posibile.

Hernia ombilicală la adult poate determina apariţia de dureri Intense şi, dacă apar complicaţii, poate duce chiar la deces. Tratamentul este chirurgical.

 

Operaţia de intestin

In timpul operaţiei, umflătura de la nivelul abdomenului a fost confir­mată ca fiind o hernie ombilicală, în ţesutul adipos din jurul ombilicului a fost găsit un sac peritoneal ce protruziona. Sacul conţinea câteva anse din intestinul subţire, ce erau strânse la nivelul gâtului sacului, iar intestinul din vecină­tate era dilatat.

Intestinul a fost eliberat din hernie. Peretele intestinal avea culoare roz şi arăta sănătos, nefiind prezent vreun semn de stran­gulare (lipsa unui aport sufici­ent de sânge la nivelul peretelui intestinal). Sacul peritoneal a fost disecat din ţesutul adipos înconju­rător şi a fost îndepărtat. Peritoneul a fost închis şi hernia a fost reparată.

Amy a avut o recuperare bună, dar a avut nevoie de administrare intravenoasă de lichide, până când funcţia intestinală si-a revenit la normal.

Copiii care au hernie după vâr­sta de doi ani, trebuie operaţi, de obicei, deoarece hernia nu se va rezolva de ta sine şi ar putea cauza probleme, mai târziu, în viaţă. O hernie ombilicală la un adult obez este mai greu de depistat, din cauza ţesutului adipos din vecină­tate, dar dacă hernia se obturează, umflătura devine dură şi dure­roasă. Ea poate fi destul de mare şi dificil de reparat, dar interven­ţia chirurgicală este necesară din cauza riscului mare de obstrucţie intestinală.

Herniile ombilicale apărute la persoanele supraponderale pot fi greu de diagnosticat, din cauza ţesutului adipos din jur. Totuşi, dacă hernia devine manifestă, cu durere şi tensionare, ea va necesita tratament prin intervenţie chirurgicală.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Hernia – Apariţia unei obstrucţii intestinale

Lasă un răspuns