Beneficiile fainei de naut pentru sanatatea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, colesterol, diabet, faina, fibre insolubile, naut, nutritie, studii

Una dintre variantele de a majora aportul de fibre in organism este sa consumati faina de naut. Aceasta reprezinta o sursa importanta de fibre, mai ales ca multe studii arata ca poate diminua riscul de boala coronariana, obezitate, diabet si chiar si anumite tipuri de cancer.

Faina de naut - beneficii

Faina de naut – beneficii

Despre naut

Nautul constituie o sursa bogata dintr-o gama larga de vitamine si minerale. Nautul poseda calciu si magneziu intr-o proportie ideala, o cantitate mare de folat, ceea ce este esential pentru sanatate in timpul sarcinii, doze suficient de mari de vitamine B cum ar fi vitamina B6 si o cantitate destul de mare de potasiu bun pentru inima.

In plus, faina de naut mai are in compozitie seleniu, un antioxidant mineral puternic, precum si fier si proteine vegetale din belsug. Specialistii vorbesc despre faptul ca alimentatia fara gluten devine tot mai populara, un motiv in plus ca sa apreciezi faina de naut, in cazul in care vei decide sa renunti la gluten.

Health24.com anunta ca nautul este o sursa foarte buna de fibre alimentare, cu aproximativ 12.5 grame la fiecare cana de naut gatit.

Ce spun studiile despre faina de naut?

In cazul in care este utilizata in locul unor tipuri de faina rafinata, golita de nutrienti si cu un continut redus de fibre, faina de naut da beneficii serioase corpului.

Studiile realizate la Universitatea Princeton, SUA, au indicat faptul ca alimentatia bogata in fibre aduce mari beneficii pentru sanatate, unele chiar uimitoare. Acestea arata ca persoanele care consuma mai multe fibre au si un risc mai redus de diabet, cancer la colon si sunt mai putin predispusi la obezitate si la lupta cu kilogramele in plus.

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca nautul poseda un continut total de fibre, fibre solubile si amidon rezistent, toate contribuind la un indice glicemic redus in faina de naut. Continutul de fibre face ca nautul sa ajute la digestie, sa previna constipatia si chiar sa contribuie la scaderea in greutate prin faptul ca da senzatia de satietate.

Health24.com arata ca leguminoasele bogate in fibre si dense nutritiv ca nautul echilibreaza nivelul de colesterol, reduc hipertensiunea si protejeaza contra bolilor de inima. Medicii sustin ca boabele mentin arterele curate si previn formarea placii, mentin un nivel sanatos al presiunii arteriale si scad riscul de atac cardiac.

Mai multe cercetari realizate in China au descoperit o asociere invers proportionala intre consumul de fibre insolubile si presiunea sanguina sistolica si diastolica, colesterolul total si trigliceride.

Nautul pune la dispozitie cantitati mari de polifenoli, dintre care multi sunt antioxidanti puternici.
Mai multe studii care au fost publicate in Revista Americana de Nutritie Clinica arata ca alimentatiile care includ boabele reduc in mod natural colesterolul si pot diminua riscul de boli de inima ischemice si diabet.

S-a observat ca o singura portie de boabe pe zi de orice fel de leguminoase pot reduce riscul de atac de inima si echilibreaza colesterolul.

Acest lucru este posibil datorita fibrelor din boabe care formeaza in sistemul digestiv o substanta de consistenta unui gel care leaga acizii grasi. Pentru corpul uman, fibrele solubile cat si cele insolubile sunt foarte importante in controlul hipertensiunii, iar alimentele bogate in fibre previn mancatul in exces si acumularea de grasimi periculoase, mai ales in jurul organelor vitale, inclusiv inima.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile fainei de naut pentru sanatatea ta

Lasă un răspuns