Beneficiile fainei de naut pentru sanatatea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, colesterol, diabet, faina, fibre insolubile, naut, nutritie, studii

Fibrele diminueaza nivelul colesterolului din sange si ofera ajutor pentru buna absorbtie a zaharului in sange, aspect foarte important pentru bolnavii de diabet si oricine se confrunta cu probleme legate de zaharul din sange sau sindromul metabolic.

Faina de naut - beneficii

Faina de naut – beneficii

Pe de alta parte, nautul are o forma de carbohidrati complecsi numita amidon pe care corpul o poate digera lent si folosi pentru a alimenta rezervele de energie ale corpului in timp intr-un mod mai benefic decat prin consumul de carbohidrati rafinati.

Nutritionistii mai sustin ca alimentatia bogata in fibre este un remediu natural mult mai eficient pentru diabetul de tip 2 decat alimentatia saraca in fibre.

Faina de naut este un carbohidrat cu ardere lenta si cu un aport glicemic mai scazut!

Trebuie sa stiti ca legumele reduc riscul de crestere a glucozei din sange mai mult decat alimente precum cartofii sau orice alt aliment pe baza de faina din grau. Cu toate acestea, in alimentatia unei persoane, faina rafinata poate mari rapid nivelul de zahar in sange contribuind la fluctuatii de ascensiune si scadere brusca a energiei.

Faina de naut este un carbohidrat cu ardere lenta, care nu are un impact la fel de mare asupra nivelului de glucoza, ceea ce inseamna ca are un aport glicemic mai scazut. Health24.com arata ca un consum majorat de alimente cu indice glicemic redus este o modalitate naturala de a vindeca diabetul, de a castiga mai multa energie si a preveni poftele de dulce.

Expertii sunt de parere ca o alimentatie bogata in fibre este recomandata pentru pierderea in greutate deoarece alimentele cu multe fibre sunt de obicei sarace in calorii, dar isi maresc volumul in intestine, ceea ce opreste semnalele de foame ale corpului.

Acestia spun ca alimentele bogate in fibre, cum sunt nautul si alte leguminoase, au un volum mare si o densitate nutritiva crescuta, insa sunt sarace in calorii daca tinem cont de faptul ca organismul nu poate digera carbohidratii din fibre.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile fainei de naut pentru sanatatea ta

Lasă un răspuns