Cat de utila este acupunctura pentru tratarea unor alergii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ace, acupunctura, alergii, canale, cercetare, china, energie, metode, subiecti

Acupunctura reprezinta una dintre metodele traditionale de vindecare a unor afectiuni prin intermediul inteparii anumitor puncte situate la nivelul pielii. Expertii sunt de parere ca aceste puncte se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea foarte complexa.

Acupunctura pentru alergii

Acupunctura pentru alergii

Potrivit Care2.com, scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului.
Prin acupunctura cresc sansele sa se elimine factorii ce produc afectiunea, insa se petrece si cresterea rezistentei corpului uman la diverse boli.

Acupunctura este o ramura a medicinei traditionale chinezesti. Prin urmare, chinezii sunt cei care au descoperit acupunctura intre anii 4000 si 3000 I.Hr. Vechii locuitori ai Chinei au elaborat aceasta tehnica prin observarea remisiunilor pe care nu le puteau explica rational in cazul ranitilor de sageti sau ale celor torturati cu ace ascutite.

Ce au descoperit recent oamenii de stiinta?

In zilele noastre, savantii din SUA, de la Universitatea din Ohio au conceput un proces amplu pentru a studia daca acupunctura reduce simptomele de alergie. Cercetarea a fost data publicitatii in revista Annals of Internal Medicine.

Studiul a fost aplicat pe aproximativ 450 de persoane alergice la polen si iarba, care au fost divizate in trei grupuri: primul grup a facut mai multe tratamente cu acupunctura, timp de opt saptamani, al doilea grup a urmat un tratament placebo, iar cel de-al treile grup nu a urmat niciun tratament in acest sens.

Dupa un interval de circa 2 luni de zile, pentru cei care faceau parte din grupul care a facut tratament cu acupunctura, simptomele alergiilor s-au ameliorat, fata de subiectii celorlalte doua grupuri.

Savantii au mai observat ca dupa alte opt saptamani, subiectii devenisera imuni la factorii care de obicei declanseaza anumite alergii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de utila este acupunctura pentru tratarea unor alergii?

Lasă un răspuns