Cat de utila este acupunctura pentru tratarea unor alergii?0 Comments

Publicat in:
Etichete:ace, acupunctura, alergii, canale, cercetare, china, energie, metode, subiecti

Acupunctura reprezinta una dintre metodele traditionale de vindecare a unor afectiuni prin intermediul inteparii anumitor puncte situate la nivelul pielii. Expertii sunt de parere ca aceste puncte se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea foarte complexa.

Acupunctura pentru alergii

Acupunctura pentru alergii

Potrivit Care2.com, scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului.
Prin acupunctura cresc sansele sa se elimine factorii ce produc afectiunea, insa se petrece si cresterea rezistentei corpului uman la diverse boli.

Acupunctura este o ramura a medicinei traditionale chinezesti. Prin urmare, chinezii sunt cei care au descoperit acupunctura intre anii 4000 si 3000 I.Hr. Vechii locuitori ai Chinei au elaborat aceasta tehnica prin observarea remisiunilor pe care nu le puteau explica rational in cazul ranitilor de sageti sau ale celor torturati cu ace ascutite.

Ce au descoperit recent oamenii de stiinta?

In zilele noastre, savantii din SUA, de la Universitatea din Ohio au conceput un proces amplu pentru a studia daca acupunctura reduce simptomele de alergie. Cercetarea a fost data publicitatii in revista Annals of Internal Medicine.

Studiul a fost aplicat pe aproximativ 450 de persoane alergice la polen si iarba, care au fost divizate in trei grupuri: primul grup a facut mai multe tratamente cu acupunctura, timp de opt saptamani, al doilea grup a urmat un tratament placebo, iar cel de-al treile grup nu a urmat niciun tratament in acest sens.

Dupa un interval de circa 2 luni de zile, pentru cei care faceau parte din grupul care a facut tratament cu acupunctura, simptomele alergiilor s-au ameliorat, fata de subiectii celorlalte doua grupuri.

Savantii au mai observat ca dupa alte opt saptamani, subiectii devenisera imuni la factorii care de obicei declanseaza anumite alergii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 9.67 RONDacia plant tinctura rozmarin 50ml buc dacia plant


Dacia plant tinctura rozmarin 50ml buc dacia plant
 
TINCTURA DE ROZMARIN este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele plantei Rosmarinus officinalis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
DESPRE ROZMARIN:

Rozmarinul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust peren, plăcut mirositor, de origine mediteraneeană. Denumirea ştiinţifică Rosmarinus este considerată a fi derivată din latina veche, unde se numea ,,roua mării\'\' datorită culorii albastru pal a florilor şi datorită faptului că rozmarinul creşte de multe ori în apropierea mării. În antichitate rozmarinul era utilizat pentru îmbunătăţirea memoriei, fiind un simbol al amintirilor şi al prieteniei. Grecii antici ardeau rozmarinul pentru a alunga spiritele rele şi bolile. Într-o tradiţie similară, crenguţele de rozmarin erau aşezate sub pernă pentru a alunga coşmarurile. În medicina tradiţională planta se utiliza în tulburări de circulaţie şi memorie şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Se mai numeşte mirtin, rojmalin, rusmarin etc.
 
Contribuie la
INTERN:

- normalizarea circulaţiei periferice şi cerebrale

- funcţionarea în condiţii optime a memoriei şi capacităţii de concentrare

- reducerea surmenajului psihic şi intelectual

- reducerea stărilor de ameţeală

- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:

      - favorizarea digestiei

      - stimularea producerii şi eliminării de bilă

      - reducerea spasmelor care pot apărea la nivelul tractului intestinal

- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge

- menţinerea tensiunii arteriale în limite normale

- eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.
EXTERN:

Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.
 
Precautii
Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).
 
Contraindicatii
Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Alergie la rozmarin, tratamente care nu permit consumul de alcool. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cat de utila este acupunctura pentru tratarea unor alergii?

Lasă un răspuns