Cand si de ce nu ar trebui sa apelezi la reflexoterapie?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cheaguri, interdictie, masaj, medici, pacient, reflexoterapie, sange, vase

Reflexoterapia ajuta anumite zone ale organismului uman sa fie stimulate. Acestea se numesc zone reflexogene, iar stimularea lor poate aduce modificarea in bine a starii de sanatate a pacientului.
Totusi, desi efectele reflexoterapiei pot fi benefice exista si cazuri cand acestea pot fi nocive, daca nu se tine cont de sfaturile medicului si de contraindicatii.

Contraindicatii reflexoterapie

Contraindicatii reflexoterapie

Expertii sustin ca punctele reflexogene trebuie masate cu grija, nu mai mult de doua minute fiecare. In plus, se recomanda ca sedintele sa se repete doar din doua in doua zile.

Potrivit opiniei specialistilor, pentru a putea ajunge la punctul reflexogen, maseurul trebuie sa inmoaie acea zona cu mult unguent si sa execute anumite miscari circulare pe toata zona respectiva.

Daca cumva aceste miscari de masaj sunt facute numai intr-un punct si maseurul apasa, este posibil ca durerile sa apara intr-un mod foarte chinuitor.

Cand se interzice reflexoterapia?

Medicii sunt de parere ca exista cazuri in care este interzisa masarea unor zone ale corpului. Motivul ar fi acela ca aici pot fi:

  • eczeme,
  • pungi cu puroi sau chiar
  • tumori.

Expertii mai atrag atentia ca daca va confruntati cumva cu anumite tromboze este interzisa masarea acestor zone deoarece pot pune in miscare cheagurile de sange care pot obtura vasele sangvine.

Reflexoterapia este interzisa in timpul sarcinii, deoarece efectele secundare ar putea afecta fatul, atunci cand persoana tratata are tumori magline sau cand are micoze si leziuni plantare, care se pot transmite si la maseur. Nu se apeleaza la reflexoterapie in clipa cand pacientul are o tensiune arteriala oscilanta sau prezinta rani deschise.

Se interzice masajul la pacientii care sufera de hipertensiune sau hipotensiune, dar si daca cel in cauza sufera de afectiuni contagioase, deoarece exista posibilitatea de a se molipsi si maseurul si alte persoane care intra in contact cu el.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cand si de ce nu ar trebui sa apelezi la reflexoterapie?

Lasă un răspuns