Ce spune felul in care mergi despre starea ta de sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, device, marea britanie, mers, soft, solduri, specialisti, studii

O cercetare realizata in aceasta vara in Marea Britanie, in cadrul Universitatii Swansea arata faptul ca felul in care se comporta soldurile in timpul mersului poata sa ofere unor experti indicatii despre starea de sanatate a unui om. Potrivit specialistilor britanici, sesizarea unor nuante in privinta dinamicii mersului, poate anticipa o eventuala boala ce pandeste un om la un moment din viata acestuia.

Mersul si starea de sanatate

Mersul si starea de sanatate

Profesorul Rory Wilson, seful departamentului de biologie acvatica al Universitatii mentionate a afirmat ca a ajuns la unele concluzii referitoare la modul in care merg oamenii, dupa ce a studiat dinamica miscarii la numeroase fiinte.

Device portabil ce va ajuta la identificarea problemelor

Expertul spune ca a conceput un dispozitiv care este capabil sa inregistreze pana la o suta de variatii ale miscarilor soldurilor noastre pe secunda. Acest device are marimea unui smartphone si se poate purta montat pe cureaua de la pantaloni, avand rolul de a monitoriza comportamentul in mers. Specialistii au prelucrat rezultatele monitorizarii cu un soft si au tras concluzii despre starile emotionale, de sanatate sau de stres ale participantilor la cercetare.

Oamenii de stiinta britanici afirma ca starea emotionala evidentiaza si sinceritatea persoanei studiate, ceea ce indica posibilitatea realizarii unui aparat de detectat minciuni.

Expertii au studiat si diferite animale salbatice pentru a afla date despre comportamentul acestora

Profesorul Wilson spune ca in cazul in care o persoana este furioasa, aceasta are un mers complet diferit fata de clipa in care este deprimat. Expertii vorbesc despre faptul ca fiecare miscare a corpului in timpul mersului arata indicii despre starea de spirit a persoanei respective.

Interesant este faptul ca cercetatorul a ajuns sa extrapoleze concluziile sale la conditia umana dupa lungi cercetari elaborate la numeroase specii de animale, si indeosebi la rechini, ale caror miscari le-a studiat in mod special.

Specialistii din Marea Britanie au afirmat ca monitorizarea miscarilor in mers ale unei persoane poate dezvalui iminenta unor afectiuni precum gripa, raceala, dar mai ales crizele de epilepsie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce spune felul in care mergi despre starea ta de sanatate?

Lasă un răspuns